Kermis Hoogkarspel in de startblokken!

Pieter Krijnzen en zijn vrouw Ellen hebben heel veel zin in de komende kermisdagen. Tekst: OdB. Foto: Fred Homan.

Voorbereidingen Rubberboot-Race bij de Eerste Aanleg vergen noeste arbeid. Foto: Fred Homan.

Vanwege het coronavirus stonden er dit jaar tijdens Hemelvaartweekend opnieuw geen attracties op het Raadhuisplein. Kermisborrels organiseren werd afgeraden. Met het alternatieve programma van het kermiscomité kon er gelukkig toch een beetje het kermisgevoel beleeft worden.
Toch is thuis kermis vieren anders dan anders. Menigeen sprak het verlangen uit kermis weer te kunnen vieren zoals ‘vroeger’. “Helemaal vanouds is het nog niet. Maar, we mogen weer! Wat hebben we er zin in! Jij komt toch ook?”
Poging twee
Het kermiscomité van Hoogkarspel had al snel voor ogen dat ze september 2021 een nieuwe poging wilden wagen voor de kermis. De gemeente gaf aan open te staan voor deze gedachte. Onzeker tijden volgden. De media liet weten dat het vaccineren voorspoedig verliep. Niet lang daarna waren er problemen met het verkrijgen van voldoende vaccins. De prikbereidheid was groot, maar was die ook groot genoeg? Het besluit de kermis al dan niet door te laten gaan en in welke vorm, bleef lange tijd het onderwerp van gesprek. Spannende tijden volgden, voor het comité en de horeca. Voor kermisvierders in het algemeen, want iedereen wilde zo graag!
De vlag mag uit
De kermisvlag mag nu uit. Vele Hoogkarspelers hebben deze ontvangen in het speciaal door het kermiscomité samengestelde pakket dat afgelopen jaar te koop was. Zo kon men laten zien dat men thuis de kermis vierde. “Nu mogen we weer een beetje meer en kunnen we het weer mét elkaar vieren. De vlag mag dan ook alle kermisdagen blij wapperen, om te laten zien dat het hele dorp feest viert!”
Waar is dat feestje?
Op het Raadhuisplein vind je de attracties en de oliebollenkraam. Bij Bantam lokatie Nieuweweg /Bantam-terras viert men donderdag 23, vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september Kermis. “Als vanouds, alleen nu volgens de RIVM richtlijnen. Ook bij De Eerste Aanleg lokatie Westerwijzend 1 vieren wij het kermisfeest en wel op vrijdag 24 en zaterdag 25 september 2021,”aldus Pieter Krijnzen.
Regels en afspraken
Heb jij online al een kaartje gekocht? De verkoop is gestart op maandag 6 september. De belangstelling is groot. Dus als je nog niet besteld hebt, is het aan te raden nu te stoppen met lezen en dat eerst te doen! Voor kaartjes kan men terecht op de volgende link: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/kermis-hoogkarspel-bantam-eersteaanleg. “De kaartjes gaan hard, dus als men nog een kaartje wil bemachtigen dan raad ik aan dat snel te doen. Café De Eerste Aanleg is nu al uitverkocht op zaterdagavond, voor overdag kunnen daar nog wel kaartjes worden gekocht! Als je wilt deelnemen aan een van onze kermisevenementen ben je uiteraard van harte welkom! Er gelden wel een paar regels,” vertelt Pieter. “Zo moet je een geldig legitimatiebewijs tonen. Daarnaast vragen wij om een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang of een volledig vaccinatiebewijs in je CoronaCheck app op je telefoon.( Zie voor meer info hierover kijk je op www.coronacheck.nl). Vergeet uiteraard niet ook het juiste ticket van het evenement bij je dragen. (Vanwege de snelheid geven wij voorkeur aan een geprinte versie bij de hand houden.)
Rubberbotenrace en beschuitfluiten
Het beschuitfluiten staat voor vrijdag op het programma. Ook de traditionele Rubberbotenrace kan doorgaan. Zaterdag van 13 uur staat speaker Aad dan ook klaar om verslag van dit waterfestijn te doen. De horeca is open en met muziek van o.a. diverse DJ’s en optredens van o.a. Cats a Glow, ’t feestteam en OJKB (Ouwe Jongens Krentenbrood) belooft het een groots spektakel te worden.
Samen maken we feest
We zeggen het nog maar eens: heb je klachten, zit je in quarantaine of had je contact met iemand met corona? Blijf dan thuis en laat je testen bij een testlocatie van de GGD of bel 0800-1202. Ben je gezond en heb je zin in een geweldig feest? Regel je kaarten en kom gezellig langs. “Wij zetten de laatste puntjes op de i en kijken uit naar een paar geweldige dagen.”
Extra info online
Er is veel info te vinden op website www.bantam.nl of op de Facebook pagina van Bantam. Er is ook een speciaal Facebookevenement aangemaakt voor de komende kermis editie, waar mensen zich voor kunnen aanmelden en tevens het kermis programma op kunnen vinden.