Kermis comité Opa’s Laatste Kunsie is er klaar voor: Het wordt weer een kippenvelmomentje!

We gaan de eindstreep halen, met of zonder baard. Tekst Creative Women, Foto Hoekstra Grootebroek.

Wanneer je met het kermis comité Hoogkarspel gaat afspreken voor een interview voor de kermiskrant dan weet je van tevoren dat je je moet voorbereiden! Want welk thema snijden ze dit jaar aan? Is het voor de hand liggend, of juist niet? Wij hopen er samen met jullie wegwijs uit te komen in onderstaande tekst!

Nieuweweg

“We komen al twee jaar van een kouwe kermis thuis, dus dit jaar wordt het weer één groot feest”, klinkt het al snel uit de monden van het kermis comité: Meindert Homan, Menno Koomen, Sjaak Buis, Rob Noordeloos, Paul Commandeur, Michel Reus, Frans Commandeur, Joris Commandeur, Jan Doodeman, Tjibe van der Leek, John de Lange, Niels Jong, Sjors Bakker en Robin van Kalsbeek. Op vrijdag 27 mei paraderen ze weer vanaf 13.00 uur over de Jaarmarkt, beginnende op de Nieuweweg.

De hel(den) van Hoogkarspel

Hoe zijn ze op het thema dit jaar gekomen? “We hebben er twee jaar over na kunnen denken, en uiteindelijk ontstond het definitieve idee na twee bier”. Maar de mannen zouden de mannen niet zijn als ze het niet nog even aanvullen met hoe het nou echt ging: “Na wat meer biertjes waren we het alleen alweer kwijt, maar gelukkig hadden we de foto’s nog”, wordt er gelachen. Alles is tot in de puntjes uitgedacht en de hel(den) van Hoogkarspel zijn er klaar voor. “Het wordt een lange rit en een lijdensweg. Misschien raken we wel wat ledematen kwijt? Het zou zomaar allemaal kunnen. Eén ding staat vast, we gaan de eindstreep halen, met of zonder baard!”

Optredens

Ook nachtburgemeester Cees Raven wordt genoemd. “Dit wordt de vierde keer zonder Cees. Hij was de oprichter van het geheel en onze geestelijke mentor en dat wordt natuurlijk nooit vergeten”! Op de borrel na afloop bij Reini Raven zal alle kleding van Cees dan ook aanwezig zijn en gedragen worden tijdens optredens van de mannen van Grant & Forsyth, Raymond van het Groenewoud, Modern Talking, De Vrolijke Koster enz…

Burgemeester

En over de nachtburgemeester gesproken: “Ook onze burgemeester Michel Pijl speelt dit jaar een belangrijke rol als we de Jaarmarkt overgaan. Hij weet het alleen nog niet, want we moeten hem nog vragen.” Kortom, kermis comité Opa’s laatste Kunsie heeft heel wat in petto. “Wees er allemaal weer bij! We vertrekken om 13.00 uur vanaf de Nieuweweg, maar eigenlijk vertrekken we ’s nachts”. Snappen jullie het nog? Wij niet meer, maar het schijnt sowieso weer spectaculair te worden. “We moeten het weerbericht nog even in de gaten houden, maar het wordt gewoon weer een kippenvelmomentje!”