Jubileum Michael Nobbe optiek

Michael Nobbe heeft jarenlang gewerkt bij Ruttenberg optiek in Hoorn. “Toen er werd besloten dat dit een grote landelijke keten zou worden heb ik gekozen zelfstandig te gaan. In 2012 ben ik voor mezelf begonnen als eenmanszaak.”
Bijzonder moment was het openen van de eerste winkel 10 jaar geleden. “Mijn vader André Nobbe nam dit voor zijn rekening. Hij knipte een mooi lint door.” Inmiddels zijn we alweer tien jaar verder en dat wordt gevierd. De hele maand november is het feest. Klanten kunnen- bij aankoop van een complete bril- kiezen uit drie cadeaus (zolang de voorraad strekt). Kies voor een complete schoonmaakset voor de bril, een stormparaplu of een mooie strandtas.”
Groeiende onderneming
Michael Nobbe Optiek groeide. In 2013 kwam zijn vriendin Ellen Duursma erbij en werd het een VOF. Een tweede winkel werd geopend in 2018. Deze winkel staat in Zwaag. “Ook hier hebben we de opening speciaal gemaakt,” vertelt Michael. “Dit maal was zanger Dries Roelvink degene die de taak op zich nam.” Michael en Dries kennen elkaar, omdat Michael in zijn vrije tijd ook optreed als zanger.
Zonnige toekomst
Beide zaken, in Zwaagdijk en Zwaag, zijn nog steeds groeiende. “De vele vaste klanten zijn de beste reclame die ik me kan wensen. Goede mond-tot-mond reclame is en blijft toch de beste reclame. Deze klanten vertellen anderen hoe prettig zij geholpen zijn bij de aanschaf van een nieuwe bril of lenzen. Dat is wat we graag doen, mensen blij naar huis laten gaan met goed zicht!”
Van heinde en ver
Bij Nobbe Optiek nemen we de tijd voor onze klanten. Dat zijn veel klanten uit de regio, maar klanten komen ook van verdere bestemmingen nog steeds hier terug. Wij hebben klanten uit plaatsen als Utrecht, Leiden, Amsterdam, Almere, Zaandam en Purmerend!” Al sinds de start van ons bedrijf is ons uitgangspunt: eerlijk advies, tijd voor de klant en betaalbaar voor iedereen. Dat wordt gewaardeerd door onze klanten.”
Expertise onder één dak
“Met het huidige team hebben we veel expertise in huis waaronder (1) myopie management, (2) nachtlenzen en ook (3) fixatie disparatie. Moeilijke woorden wellicht, maar wel belangrijke. Wat wij kunnen is het remmen van de sterkte achteruitgang d.m.v. speciale glazen/lenzen (1), het overdag scherp kijken zonder bril of lenzen (2) en als derde het aanpakken van kijkklachten welke niet met sterkte verholpen kunnen worden,” vertelt Michael. “Wij hebben een volledige oog meet unit om de ogen op een juiste en kundige manier te meten. Ook is er een volautomatische oogdruk meter aanwezig. De collectie is zeer ruim en de brillen worden in eigen beheer gemaakt. Ook zijn wij leverancier van alle soorten contactlenzen.
Welkom in beide winkels
Voor advies op maat over brillen en lenzen of een nieuw montuur bent u van harte welkom. Wij werken samen met alle zorgverzekeraars en declareren het zelf, u hoeft hier niets meer voor te doen. Michael Nobbe Optiek, Adres: Zwaagdijk 227H, 1684 NG Zwaagdijk is bereikbaar op telefoonnummer 0229-714 022 en de winkel in Zwaag vindt u aan Hollandse Cirkel 35, 1689 XE Zwaag en is bereikbaar op nummer 0229 714 016