Jozefschool Venhuizen betrekt ’t Skitteljacht!

Groep 8b heeft het, samen met meester Sjaak Laan, naar zijn zin in het vernieuwde Skitteljacht.

Sinds de zomervakantie werd er al les gegeven, maar in oktober is dan echt de laatste hand gelegd aan het nieuwe lokaal van de Jozefschool. Met een nieuwe vloer werden de puntjes op de i gezet en is de cirkel rond: ’t Skitteljacht is weer een schoolgebouw!
Tot 1980 werd ‘t Skitteljacht al gebruikt door de Jozefschool. Destijds waren hier maar liefst vier lokalen in gebruik. In 1978 werd gestart met de bouw van de huidige Jozefschool. Toen deze in 1980 in gebruik werd genomen, was ’t Skitteljacht niet meer nodig.
Thuis van Kabouters en welpen
Van leegstand was echter lange tijd geen sprake. Scoutingverenging Sint Lidwina huisde sinds 1980 lange tijd in ’t Skitteljacht. Vele maandag- en dinsdagavonden namen de kabouters (meisjes) en welpen (jongens) deel aan activiteiten op de bovenverdieping van het gebouw. Beide groepen hadden hun eigen deel op de zolder. In 2012 werden de jongens en meiden samengevoegd tot één groep, waarna zij in 2016 verhuisden naar de Koggeweg Ook kinderopvang “De Poppenpaal” ving hier nog kinderen op. De benedenverdieping heeft lang dienst gedaan als onderdak voor tienervereniging Wip-inn.
Prachtproject voltooid
Na enkele jaren van leegstand ontstond het plan om het voormalige schoolgebouw weer in gebruik te nemen. ’t Skitteljacht grenst immers aan het schoolplein en de Jozefschool kon de extra ruimte goed gebruiken nu het uit zijn jas groeide. Door samenwerking van de gemeente en het schoolbestuur is uiteindelijk een prachtproject voltooid.
Klaar voor de toekomst
In de zomer van 2020 is er hard gewerkt om na de zomervakantie te kunnen starten in het nieuwe lokaal. Zowel buiten als binnen heeft ’t Skitteljacht een update gekregen. Buiten is het dak opgeknapt en is het houtwerk weer van een nieuwe laag verf voorzien. Binnen heeft het schoolgebouw een ware metamorfose ondergaan. Vanuit de opgeknapte, authentieke gang stapt de huidige groep 8 nu een eigentijds lokaal binnen met frisse kleuren, vernieuwde plafonds met duurzame ledverlichting en een prachtig uitzicht op de schooltuin. Het podium uit vroeger tijden dat is gehandhaafd, doet nu dienst als extra werkplek. Later dit jaar is het een mooie plek om de musical in te studeren. De Jozefschool is heel blij met dit nieuwe lokaal. Wij zijn klaar voor de toekomst!