Jongeren van WF zet zich in voor de mentale gezondheid van jongeren

Foto aangeleverd

De organisatie van Jongeren van West-Friesland ziet hoeveel impact die corona maatregelen hebben (gehad) op de jongeren. Bijna alle jongeren die ze spreken geven aan last te hebben van eenzaamheid en/of somberheid en hebben moeite met het leggen van nieuwe contacten en/of gelijkgestemden vinden.

Door middel van evenementen proberen ze jongeren tussen de 18 en 39 jaar in verbinding te brengen met elkaar én zichzelf. Ze vinden het belangrijk dat de jongeren zichzelf kunnen zijn, persoonlijke moeilijkheden kunnen delen en elkaar uitdagen om zichzelf te ontwikkelen.

Samen en actiever
Door op een gezonde manier met elkaar te verbinden, hopen ze dat de activiteiten bijdragen aan de algehele gezondheid, fysiek én mentaal. Het initiatief is in 2019 opgezet door Anoek Harder (25), vanuit een wens naar meer verbinding en open contact en activiteiten die niet perse om alcohol draaien. “Ik had behoefte aan meer diepgang dan de gesprekken: “Hé, alles goed? Ja, met jou?”

Positieve effecten
Ondertussen is ook Fleur Lassche (24) aangesloten bij de organisatie en blijft de groep groeien. Al meer dan 400 jongeren zijn betrokken! Ze bereiken ze via de Facebookgroep, Instagram en een Whatsappgroep. Iedere maand organiseren ze activiteiten, zoals 24 maart ‘Kletspraat’ waarbij ze het thema Mediteren gaan behandelen en het positieve effect op je mentale gezondheid en innerlijke
rust hiervan. Ze gaan oefenen met verschillende meditatietechnieken, zodat jongeren die
zelf ook thuis kan toepassen.

Ga je mee?
Daarnaast organiseren ze 6 maart een groepswandeling in de natuur. Bovendien zijn er bordspellenavonden, muziekactiviteiten en staat er deze zomer een kampeerweek op de planning!
Alle jongeren uit West-Friesland tussen 18 en 39 jaar zijn welkom. Vind je het leuk om aan te sluiten? Ga op social media naar @jongerenvanwestfriesland of kijk op www.jongerenvanwestfriesland.nl. Let’s connect