Jelle en Jesse: jongste trainers en coaches Zouaven

Jesse en Jelle

Elke maandagmiddag staan er twee heel gedreven jonge trainers op het veld bij de jongens van O8-1 en O8-2, Jelle Broersen en Jesse van Beek. Beiden zijn 15 jaar oud, gaan dus nog naar school en hebben daarnaast nog een bijbaantje.

Trainer Jesse
Jesse is gestart met training geven tijdens zijn stage, daarna heeft hij het seizoen afgemaakt en is eigenlijk blijven hangen. Hij vindt het heel erg leuk om training te mogen geven. Hij blijft dat dan ook doen zolang het te combineren is met werk en school.

Vaste coach
Jelle is naast trainer op maandag en woensdag ook de vaste coach van O8-1. Elke zaterdagochtend moedigt hij de jongens aan. Jelle: “Ik vind het fantastisch om training te geven en om te coachen, vooral omdat ik het contact met de jongens zo leuk vind.” Jelle hoopt mooie stappen te maken met zijn team, daarbij staat plezier en lol maken voorop.

Samen voetballen
Jelle is op z’n 5e al begonnen met voetballen in het team van zijn broer en op z’n 6e in een eigen voetbal team. Nu voetbalt hij bij Zouaven O17-2 samen met Jesse. Jesse is op zijn 6e bij Zouaven komen voetballen. Beiden willen op goed niveau blijven voetballen. Jelle heeft nog wel ambitie om het eerste van Zouaven te halen!

Melissa Deenstra