Jan Dekker geeft lezing over gedragsverandering

Deze lezing en training werd door hem gegeven aan docenten van het Yuverta VMBO en groene lyceum met praktische tips over klassenmanagement. Samen met Dr. David Maij van Neuro Habits lieten zij zien hoe je gedrag op basis van wetenschap kunt veranderen. Het gedrag van de leerling, maar -nog belangrijker- het gedrag van de docent!

Mindtips.nl

Via zijn eigen bedrijf wordt Jan door Neuro Habits en schoolorganisaties benaderd voor gedragsverandering binnen de school. Hij heeft namelijk veel ervaring en kennis over gedragsverandering en klassenmanagement. Op locatie en online inspireert Jan docenten door middel van lezingen, trainingen en (online) trajecten. Het is voor hem belangrijk dat opdrachtgevers en docenten blijvende verandering ervaren. Op jaarbasis krijgt hij hiervoor meerdere opdrachten.

Opleiding
Jan, geboren in 1985, heeft na het RSG Enkhuizen de PABO afgerond en vervolgens drie jaar op basisscholen les gegeven, waarna hij twee jaar praktijkonderwijs aan moeilijk lerende/opvoedbare kinderen heeft gegeven. Als 27-jarige is hij naar Aruba gegaan en heeft hij daar een jaar lesgegeven. “Een bijzondere belevenis, ik had dat nooit willen missen.”
Eenmaal terug in Nederland is hij les gaan geven op het middelbaar onderwijs bij het Tabor College (d’Ampte) en heeft hij tegelijkertijd fulltime aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd en dit succesvol afgerond.

De beloning
Samen met zijn vriendin Laura Meester gingen zij daarom een wereldreis maken. Door corona werd het een reis voor negen maanden, maar “toch heel mooi dat wij dit hebben opgepakt.” Samen met hun dochtertje wonen zij nu aan de Waterlelie in Bovenkarspel.

Podcast Op Inspiratie
Twee dagen in de week is hij weer aan d’Ampte verbonden, daarnaast werkt hij als presentator van de ‘Op Inspiratie podcast’, die over persoonlijke groei gaat. Daarbij praat hij met experts en bekende Nederlanders over gedragsverandering. Hij is regelmatig te zien op YouTube, Spotify en Apple Podcasts. Hij is al in gesprek geweest met Jan van Halst, Giel Beelen en Fajah Lourens. Binnenkort is hij in beeld met Arie Boomsma en Michael Pilarczyk, en dat zijn zeker toch bijzondere ontmoetingen.

Sport
Hij tennist tegenwoordig aan de Raadhuislaan bij het Grootslag en speelt regelmatig zaalvoetbal in sporthal ‘De Kloet’. Toch even terug in de tijd. Jan was voorheen keeper bij K.G.B. en op zondag 29 april 2007 was er een bijzondere wedstrijd. Op dat moment was ondergetekende voorzitter van de Zouaven. Die zondag 29 april 2007 blijft historisch, de wedstrijd K.G.B. 1 – de Zouaven 1. Bij een overwinning zou de Zouaven kampioen zijn, alles was al geregeld voor het kampioenschap. Heel veel publiek (3500 toeschouwers), een bijzonder spannende wedstrijd, ook met veel emotie. K.G.B. won met 3-2, hierdoor was de Zouaven geen kampioen en kreeg K.G.B. een kwartier na de wedstrijd te horen dat zij toch gedegradeerd waren. Die zondagavond kwamen, in een echte Koninginnennacht, de K.G.B.-spelers en ook die van de Zouaven met elkaar, toch weer gezellig bijeen in ‘De Engel’. Dit alles blijft historisch.

Met Jan Dekker een bijzonder plezierig gesprek, over ‘alles’ waarmee hij bezig is en hoe hij zijn kwaliteiten optimaal weet te benutten.