Is het einde dan eindelijk in zicht?

Het terrein achter Café de Paus waar de nieuwe zaal komt. Foto: Jeroen Boukens. Foto: Jeroen Boukens.

De hele wereld snakt ernaar, eindelijk weer terug naar het enige echte normaal. Het normaal waarbij je mondkapjes alleen bij de tandarts ziet en waarbij je gewoon zonder reservering naar een terrasje kunt als je daar zin in hebt. Het normaal waarbij iedereen gewoon weer kan doen wat hij of zij wil. Of het nou gaat om sport, om werk, om school of gezellig met je BFF’s losgaan in het voorcafé of op een festival. Eindelijk zonder beperkingen doen waar we zin in hebben. Gewoon weer vieren wat we willen vieren en belangrijker nog: hoe we het willen vieren. Natuurlijk blijft het nog even spannend, maar we zijn heel blij dat er na 14 maanden eindelijk licht aan het einde van de tunnel lijkt te gloren.

Vol vertrouwen en zin in wat komen gaat
En als dat licht aan het eind van de tunnel dan eindelijk heel fel is, dan pakken we wat ons betreft ook flink door. Het is verre van makkelijk geweest de afgelopen 14 maanden, maar we hebben veel vertrouwen in al het gezellige wat komen gaat. Dat is mede gevoed door het enthousiasme wat we hebben mogen voelen bij alles wat we de laatste tijd hebben georganiseerd. Van de afhaalmenu’s tot de ´lekker gek op een step tour´ en van de koek en zopie tot het volle terras op de eerste dag dat we weer mochten.

Extra zaal en opknapbeurt
Hierdoor hebben we nog meer zin in de toekomst en we willen klaar zijn voor die toekomst. Waar we in het begin allerlei kleinere klusjes hebben opgepakt, zijn de laatste maanden alle pijlen gericht op de verbouwing en nieuwbouw. Een mooi plan waarmee we onder andere een extra (terras)zaaltje realiseren, een nieuwe toiletgroep en een extra keuken voor het terras. En de hele buitenkant gaat er veel strakker uitzien.

Extra handjes
We zijn ervan overtuigd dat er straks heel veel gezelligheid gaat komen. Om alles ook dan weer tot in de puntjes te verzorgen, zijn extra handjes nodig. Bovendien zijn er door de pandemie helaas toch wat mensen weggegaan. Hierdoor zijn we extra op zoek naar goede nieuwe mensen voor onder andere de bediening en de schoonmaak.

PausPop
Naast de verbouwing, worden we ook blij als we nadenken over leuke dingen die we gaan organiseren. Het voelt goed om eens niet aan alle beperkingen te denken, maar gewoon zoals we gewend zijn: wat kan er allemaal wél?! Op 8 augustus organiseren we PausPop en dat is daar een heel mooi voorbeeld van. Met een paar enthousiaste vrijwilligers in het organiserend comité, zijn al heel wat creatieve ideeen voor dit unieke outdoor festival geboren. Eén van de resultaten is een heerlijke gevarieerde line-up met onder andere lokale helden als Maple Leaf, Bas van Saaze, DJ Cees en B-stock 60´s, maar ook met landelijke toppers als Charly Lownoise, The Partysquad, Dare Devils en Erwin Nyhoff.

Kom maar op met dat licht
Het is even doorbijten nog, maar we zijn ervan overtuigd dat alles daarna misschien wel in het kwadraat terugkomt. Hopelijk proosten we deze zomer, bijvoorbeeld op PausPop, samen op een mooie toekomst. Voor nu hou vol en blijf gezond en voor straks, graag tot ziens!