Intocht Sinterklaas in de Kolk te Bovenkarspel

NICOLAASINTOCHT BOVENKARSPEL

Zondag 19 november 2017 staat Bovenkarspel weer in het teken van de intocht van Sint Nicolaas. Niet voor niets staat de intocht van Bovenkarspel bekend als de mooiste intocht van Nederland en ook voor dit jaar wordt het weer een traditioneel leuke happening voor jong en oud. Er is weer gezorgd dat kleine kinderen rondom de hele haven veilig vooraan kunnen staan om alles goed te kunnen zien.

Om 12.45 uur begint het feestelijke programma bij het gezellige, intieme haventje aan het IJsselmeer, ook wel De Kolk genoemd. Rond 13.00 uur zal de Enkhuizer Balletschool het publiek in beweging brengen en wordt er een welkomstdans voor de Sint ingestudeerd. Natuurlijk wordt er ook samen met het kinderkoor het speciale lied “Heb je het al gehoord?” geoefend. Als dan iedereen er klaar voor is, en als de reis over zee voorspoedig gaat, zal Sinterklaas rond 13.30 uur de haven binnenvaren.

Na een kort woordje zal de Sint naar zijn paard lopen om de rondgang door Bovenkarspel te maken, begeleid door een bonte stoet met veel muziek, bijzondere voertuigen, paarden, verenigingen en allerlei bijzonderheden. De route loopt door het oude dorp, Zuidervoert en de Rozenboom naar De Halve Maan, waar de Pieten, de blaaskapellen en de DJ-Piet de rondgang feestelijk afsluiten met een straatfeest. Na de rondgang is daar een korte ‘Meet & Greet’ mogelijk met Sinterklaas en alle Pieten, zodat de kinderen de Sint nog een handje kunnen geven of samen op de foto kunnen.
Voor de kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar is er van 15.15 tot 16.30 uur een Pietendisco in de achterzaal van De Halve Maan. Alle ouders zijn van harte welkom in het voorcafé. Zo sluiten we deze feestelijke dag gezellig met elkaar af.

Aan de intocht en de rondgang zal o.a. worden meegewerkt door: WestfrieslandTV, Enkhuizer Balletschool, Reddingsbrigade De Streek, MV Crescendo, Het Kerspelkoor, MV Dr. Nuijens, CMV Dindua, De Blaaskaken, Lutjebroeker Blaasband, de Discopieten, Clusius College Grootebroek, Skeelervereniging Stede Broec, EHBO-vereniging Stede Broec, Brandweer Stede Broec, diverse oldtimers en vele vrijwilligers.

U kunt niet parkeren in de directe omgeving van de haven en de ijsbaan. Ook het parkeerterrein van restaurant De Woeste Hoogte is niet voor toeschouwers. Een goed alternatief wordt op de Provincialeweg aangegeven. Het is een goede traditie geworden de Sint een warm welkom te heten en in het dorp de vlag uit te steken. In het bijzonder langs de route.

Meer informatie en foto’s: www.intochtdekolk.nl