Intensief sportbeoefenaar en muziekliefhebber vol passie

Intensief sportbeoefenaar en muziekliefhebber vol passie

Jeroen Bakker, geboren en getogen in Lutjebroek, woont met zijn vrouw Petra ‘heel blij’ aan de Graaf Willemstraat in Bovenkarspel. Hij hoopt op dat adres in de eerste week van augustus Abraham te zien. Het is een sportieve man die met voetballen, kickboksen en hardlopen zijn tijd vult. Jeroen vertelt graag over ‘alles’ waarmee hij zich dagelijks intensief bezighoudt, zowel over zijn sport als zijn muziekbeleving.

Jeroen is vele jaren terug met voetballen bij de Zouaven begonnen. Met een vrijwel vaste groep in de senioren heeft hij dit tijden op de zondag gedaan. Later is hij met een groepje van ‘de oude garde’, naar zaterdag 2 overgegaan. Met heel veel plezier worden door het team de seizoenen vol gemaakt, het even nazitten vormt een leuk onderdeel van het geheel. In deze coronatijd, mist hij het voetballen zeker. “Inmiddels trainen wij nu weer, met een tiental personen.” Daarnaast is hij alweer een tijdje aan het kickboksen, dat doet hij twee keer in de week bij de sportlocatie Health & Sport Instituut Schaper. Dit doet hij vooral om zijn conditie op peil te houden. Zijn sparringpartner daarbij is Nik Sneeboer. Ook het hardlopen heeft hij ontdekt. In gedachten is hij bezig met de voorbereiding van een marathon.

Zijn muziek in de kamer boven

Hij wilde even zijn uitgebreide verzameling laten zien. De veelheid muziek, die in die kamer is opgeborgen, overstijgt alles. De voorraad van alle soorten cd’s is over een hele wand, van beneden naar boven, breeduit en overzichtelijk geplaatst. Een imposante hoeveelheid.

Piet Reus

Jeroen voor de cd verzameling, terwijl hij een lp in zijn handen houdt. Foto: Petra Bakker.