Inbraak bij Berend Botje Enkhuizen

BRON:NHD

Onverlaten hebben maandagnacht ingebroken bij het door waterschade getroffen kinderdagverblijf Berend Botje in Enkhuizen. Nog niet bekend is wat er is weggenomen. Wel bleek dat de daders het zelfs nodig vonden om met graffiti hun ’handtekening’ achter te laten.

Toen basisschool Het Driespan aan de Flosbeugel zaterdagavond afbrandde kon het aanpalende pand van Berend Botje dankzij maximale inzet van de brandweer behouden blijven. Wel werd aan de achterkant een deur ingeslagen om bij de brandhaard te komen en ontstond forse waterschade.
Maandag waren schade experts aanwezig om de schade als gevolg van de brand op te nemen. Dinsdagochtend konden andere experts en de politie zich bij hen voegen, toen duidelijk werd dat inbrekers ’s nachts van de situatie gebruik hadden gemaakt. De platen die zondag voor de deuren waren getimmerd waren met geweld verwijderd.
Kluis
De zondag na de brand zijn computers, geld, pinpassen en andere waardevolle spullen uit de kluis uit voorzorg al weggehaald. Directeur Alien Alberts kan dan ook niet direct aangeven wat er meegenomen is.