In de Schalm is nog zoveel leuks te doen

Het was allemaal even spannend of de kermis in Westwoud wel door kon en mocht gaan door alle beperkende maatregelen rondom het coronavirus. “Maar je kunt beter kijken naar mogelijkheden dan naar onmogelijkheden,” vertelt Roel Zilver. Na een paar brainstormsessies met een groep betrokken kermisgangers en mensen van de gemeente is het gelukt kermis door te laten gaan.

Natuurlijk was het anders dan andere jaren. Er moest een buiten bar gehuurd en een grote kar met geluid-en lichtinstallatie erbij, hekken moesten geplaatst. Het had allemaal wel wat voeten in aarde, maar heeft tot een prima sfeer geleid en een paar heel gezellige dagen in het dorp.

Tiny Sunday Sessions

Nu de kermis achter de rug is wordt het allerminst rustig in de Schalm. Roel: “We zijn sinds enige tijd bezig met het organiseren van ‘Tiny Sunday Sessions’ waarbij een muzikaal optreden vergezeld gaat van een heerlijke maaltijd. Dat zijn unieke middagen en avonden, een intieme sfeer met een kleine groep mensen die op deze manier een zeer geslaagde avond beleven.

In de planning

Net als andere jaren zijn er plannen en ideeën voldoende voor het komende seizoen. “Bierproeverij of High Wine? Al dan niet gecombineerd met live muziek van lokale bands. Een spelavond of ‘gewoon’ weer eens lekker biljarten. De Schalm ook open voor een kopje koffie of een drankje. Als nieuwe service kunt u ook voor een lekkere maaltijd terecht. Op de website www.deschalmwestwoud.nl is het nieuwste programma terug te vinden.

Kom langs

Dorpshuis-Café De Schalm vindt u aan de Dr. Nuijensstraat 14b in Westwoud. Kijk op www.deschalmwestwoud.nl of bel 0228-561880 of rechtstreeks met Roel Zilver (06-46425701) of Annie Ooteman (06-51646683)

Of lees de volledige tekst via de (digitale) Streker.
Volop kermisfoto’s in de papieren versie.

Tekst: OdB