IJsclub Hoogkarspel bruist het hele jaar

Al 135 jaar zetten wij ons in voor onze gemeenschap. Het begon in de winter van 1888 op de slootjes in het dorp (de Wijzendsloot en de sloot achter de Nieuwe weg). Daar zijn heel wat gezellige winters doorgebracht door vele schaatsliefhebbers. Koek en Zopie, organiseren van wedstrijdjes en tochten door de regio met veel gezelligheid.
Toen kwam daar de landijsbaan aan de Sluisweg, met de mooie Keet die dienst deed als kantine. Met veel handige mensen in het bestuur en nog meer handige vrijwilligers werden de plannen gemaakt voor een clubgebouw. Een plaatje wat nu niet meer weg te denken is uit ons dorp. We zijn veel dank verschuldigd aan alle sponsoren, bedrijven, donateurs en mensen die IJsclub Hoogkarspel een warm hart toe dragen voor hun bijdragen.
Vernieuwend
Onze ijsbaan heeft aan de buitenrand een asfaltbaan, met in de hoek aan de Drechterlandse weg buitensportattributen. Niet alleen de schaatser kan zich bezig houden op de baan, maar er is voor elke sporter wat wils. Hardlopen, skeeleren, fietsen, fitnessen, voetballen, volleyballen.
Plannen bedenken
Voor het bestuur, met kersverse voorzitter Erik Gerrits is er genoeg te bespreken en te organiseren voordat het nieuwe seizoen zich weer meldt. Trots zijn wij op ons groen team, die eens in de maand de baan onderhouden en netjes maken! Voor de nabije toekomst zijn we nog bezig met een tijdwaarneming, zodat mensen die dat willen hun eigen tijden kunnen bijhouden. Het hoe en wat precies wordt nog uitgewerkt.
Alleen of als groepje
In de zomermaanden worden er skeelertrainingen gegeven op de asfaltbaan vanuit het Sportcircuit. Zij zetten zich in voor het sporten op de baan en hebben inmiddels een grote groep skeeleraars op de donderdagavond. Ook andere groepen maken gebruik van de baan. Solid Aqua verzorgt van mei tot september ‘droog’ trainingen voor diegene die in de winter weer volle bak op het ijs aanwezig willen zijn. Ook zien we Fit in West-Friesland diverse hardlooptrainingen geven. Individuen of kleine groepjes die op zichzelf gebruik maken van de baan zijn er ook, het is tenslotte openbaar terrein.
Niet alleen schaatsen
Allereerst verzorgen wij met veel enthousiaste trainers, de schaatslessen voor zo’n 60 kinderen. Ook is er al een aantal keer een reis naar de Weissensee in Oostenrijk georganiseerd om daar de alternatieve Elfstedentocht te schaatsen. ‘s Winter organiseren we daarnaast o.a. drie Kienavonden en een klaverjasavond. In april is het hardlopen op het rondje Hoogkarspel, in samenwerking met SAV. Op de ijsbaan worden evenementen georganiseerd zoals Burgpop en Huttendorp en Live Aid.
Hoogkarspel groeit
Hulp is altijd welkom. Als je je wilt inzetten voor de ledenloop, dan kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Lijkt het u leuk om hierbij te helpen, kunt u een mail sturen naar: info@ijsclubhoogkarspel.nl. Bent u enthousiast geworden en lijkt het u leuk om je in te zetten als vrijwilliger of bestuurslid neem ook contact op. Door lid te worden van IJsclub Hoogkarspel, kun u als er ijs ligt komen schaatsen. Ook steunt u ons door uw lidmaatschap in alle activiteiten die we ondernemen. Komt er nou geen ijs, dan organiseren wij een middag op de IJsbaan de Westfries, om te komen schaatsen.
Word donateur of lid
Om onze leden en donateurs te blijven ontmoeten gaan we vanaf september de huizen langs om u te vragen lid of donateur te worden voor het komende schaats seizoen. Een intensieve klus, waarbij we een aantal vrijwilligers hebben die ons daarbij helpen door een straat, of een klein deel van een wijk te lopen. IJsclub Hoogkarspel is een bruisende vereniging met diverse disciplines.