Ierse Swing Folkband Unicorn in de Drommedaris

Ierse Swing Folkband UNICORN
in de Drommedaris te Enkhuizen
Op zondag 19 november 2017 zal de landelijk bekende Ierse Swingfolkband UNICORN een prachtig Iers concert verzorgen in de Drommedaris , Paktuinen 1; 1601 GD Enkhuizen (http://www.drom.nl/drommedaris/evenement/) .
Entree : 13,50 euro/ pp

Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes. Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel – een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band zich op het podium presenteert, achter die vrolijke façade gaan rasmuzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.
Aanjagers van het Ierse folkspektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper, het duo vormt inmiddels al 21 jaar het kloppende hart van Unicorn (het 20 jarig jubileum van de band is vorig jaar gevierd met de uitgave van een nieuwe cd “Destination unknown”). Om hen heen fladderen leadzangeressen Betty Borstlap en Jolanda Traarbach, en de violistes Martine Nijenhuis en Erna Sommer. Stuk voor stuk professionals met een conservatoriumachtergrond, maar nu eenmaal ongeneeslijk behept met het Keltische folkvirus. De dames kleuren de Ierse en Schotse traditionals eigenwijs in, en stappen net zo makkelijk over op verwante genres als Bluegrass of Jiddische fiddlemuziek of Shanties. Het zal dus een aanstekelijke zondagmiddag worden met folk en fun in de Drommedaris te Enkhuizen. UNICORN is een bekende naam in de folkwereld en behoort tot de top aangaande wat Nederland aan semi professionele folk muziek te bieden heeft. Ook internationaal is de band een veel gevraagde act op zomerfestivals (o.a. Noorwegen, Duitsland, Frankrijk). De band treedt standaard in een vierpersoonsbezetting op en zal in de Drommedaris met zangeres Jolanda Traarbach en violiste Martine Nijenhuis aantreden naast de vaste basis John Kuiper (gitaar) en Martien Tijburg (accordeon) . Komt allen !

We hopen u te zien op zondagmiddag 19 november in De Drommedaris, Paktuinen 1, 1601 GD Enkhuizen. Aanvang 15.00 uur, entree € 13.50 Reserveren: info@drom.nl of via http://www.drom.nl/drommedaris/evenement/unicorn/ .