Hoogkarspelse Barre Bock toer

Na het succes van de eerste editie hebben de organisatoren Meindert Homan, Dennis Visser en Knak Hoffer weer vijf nieuwe thuisbarren en vijftig deelnemers weten te vinden voor de Hoogkarspelse Barre Bock toer.

De deelnemers aan deze toer gingen op de fiets door Hoogkarspel, om het uur naar een nieuwe bar dan wel mancave, om daar twee bockbiertjes en hapjes te proeven.

’t Was bar

Bar eigenaar Rick Jong heeft hierbij assistentie gekregen van moeder Ria en Guido Goorsenberg. In de prachtige grote bar van Jan en Mariët Baas was het goed toeven onder het nuttigen van de verschillende hapjes en bock biertjes. In de gezellige verwarmde buitenbar bij Robbert en Jacqueline Deen werd iedereen hartelijk welkom geheten, met hier extra barvrouw Ria Hoffer die ook de flesjes ontkurkte. De volgende stop was bij Klaas en Marian Slagter in hun bruin café met biljart, zij werden bijgestaan door Ton Baas. Op de Nieuweweg stond de deur open (onder de steiger) bij Mike Deen die zijn achterkamer heeft getransformeerd tot intieme bar met weinig licht. Kameraad Paul Molenaar zorgde voor extra handen bij het verzorgen van de gasten.

Het laatste bockje

Er waren in totaal vijf groepen van tien personen samengesteld, welke de barren met veel vrolijkheid zijn afgegaan. De gepresenteerde bock biertjes en hapjes werden door hun in dank genuttigd. Door te tappen in kleine ingeschonken glazen wist iedereen het einde te halen, om in café de Eerste Aanleg om zes uur het laatste bokje te proeven, welke door Pieter Krijnzen gesponsord is. Hier zijn ook de ingevulde formulieren verzameld, met daarop de meningen over de genuttigde biertjes. Hierna is het feest voortgezet en steeg de stemming toen iedereen zag wie er mee hebben gedaan.

Op naar volgend jaar

De organisatie vond dat het al met al, mede door het weer ‘een koftige dag’ was geweest, wat door een ieder werd beaamd. Voor het volgend jaar zijn er al aanmeldingen van nieuwe barren. Hoogkarspel is nog niet van dit evenement