Hoogkarspel op ‘Miljoenenjacht’

Rondbreng comité Hemelvaartsdag met op de voorgrond v.l.n.r. Niels Jong, Rick Kunst, Pieter Krijnzen, Michel Reus en Fred (de Machine) Molenaar. Achter v.l.n.r. Dennis van Leeuwen, Meindert Homan, Lucas Noordeloos, Sjors Bakker, Ton Reus, Joris Commandeur en Irma Reus-De Lange.

De kermis in Hoogkarspel kan door het corona virus dit jaar wederom niet plaatsvinden. Een domper voor één van de grootste kermissen in Westfriesland. Maar een kermis overslaan? Daar kan natuurlijk geen sprake van zijn.

Dus hebben het (online) kermiscomité en Pieter Krijnzen van Café Restaurant Bantam de koppen bij elkaar gestoken en weer een prachtig online programma in elkaar gezet. Een leuk en vernieuwend thema verzinnen in corona tijd dat is nog wel even een dingetje. Maar over één ding waren de mannen van het kermiscomité het eigenlijk wel snel met elkaar eens. “Dat corona virus kan maar het beste zijn koffers pakken.”

Op Miljoenenjacht
Daar was dan opeens het thema. De reiger kermisvierders gaan dit jaar met z’n allen op Miljoenenjacht. Welke reiger heeft straks de koffer met het gouden lot en wie staat de zondag van kermis live in de studio achter welke desk bij onze ‘Hoogkarspelse Linda’ ? De Miljoenenjacht koffer waarmee je meedingt naar de mooiste prijzen en verzekerd bent van vier dagen kermis jolijt is binnenkort te bestellen via de site van het kermiscomité www.kermishoogkarspel.nl.

Beperkte oplage
Kopen is kermis beleven. Naast dat je in deze lastige tijd het kermiscomité steunt, beleef je met de gouden koffer ook het echte kermisgevoel. Heb jij het geluk aan je zijde? Er is maar één manier om daar achter te komen en dat kan door Dé Gouden Kermis Koffer te kopen. De gouden kermiskoffers worden, uiteraard onder zware beveiliging, op Hemelvaartsdag door o.a. ‘Gaston’ bij de mensen thuis gebracht. Wacht niet te lang met bestellen want er is een beperkte oplage.

Blijven vlaggen
De kermiskoffer bevat ook een uniek item om het dorp te verbinden. Vorig jaar had het kermis comité het lumineuze idee om het hele dorp te laten vlaggen met de speciale blauwe reiger kermisvlag en daar wordt dit jaar een bijpassend vervolg aan gegeven. Want als er dan toch een tweede online editie moet plaatsvinden wil je die uiteraard wel met vlag en wimpel laten slagen. En het leuke is dat de best vlaggende straat meedingt naar de Kermis Straatprijs. Hoe dat in zijn werk gaat blijft nog een verrassing.

De Gouden Reiger
Ook de Gouden Reiger voor de winnaar van de Blarenroute wordt dit jaar weer uitgereikt. Inmiddels zijn ruim 70 duo’s onderweg om mee te dingen naar de hoofdprijs. Een jaar lang de Gouden reiger op de vensterbank. Wie wil dat nu niet? Uiteraard vindt ook deze uitreiking weer op een leuke online manier plaats.
Via www.kermishoogkarspel.nl is ook de gehele kermis met Hemelvaart online te volgen en kan tevens geboden gaan worden op unieke kermis veiling items. Binnenkort verschijnt daar ook het gehele online kermisprogramma met leuke Dj’s en live optredens. Check voor alle actuele informatie ook de Facebook pagina: Hoogkarspeler Kermis editie 2021- online.
Café Restaurant Bantam & het Online Kermiscomité wenst iedereen een gezellige en veilige Hemelvaartskermis toe!