Hoofdingrediënten: Samen zijn, goed eten en bier

Aangeleverde foto

Kermis vieren in Lutjebroek is een echt dorpsfeest en ook deze groep is daar geen uitzondering op. Carolien, Marco, Rens, Johanna, Karin, Coos, Jos, Frank, Chris, Esther, Alex en Carla hebben vele verhalen te vertellen over de afgelopen kermissen én bereiden zich voor op de komende editie. “Coronavirus of niet, kermis wordt gevierd! Uiteraard moeten we ons wel aanpassen en de regels respecteren. Maar zolang de hoofdingrediënten er zijn maken wij er een feestje van!”

Dit jaar wordt een bijzonder jaar. De vaste tradities van eerdere jaren worden één voor één tegen het licht gehouden. “Wat kan wel en wat is dit keer onverstandig. We willen graag met elkaar kermis vieren, maar we willen daarna ook gezond weer verder. Gelukkig hebben we genoeg creativiteit en we vertrouwen erop dat ook dit jaar weer een groot feest zal worden.”

Over de voorgaande jaren, goed eten en de opening van kermis en maandag tradities leest u alles in de krant. Zo leest u daar ook wat ze bedoelen met ‘Ut leste kreuntje’.

Winterkermis plannen

De groep realiseert zich dat het dit jaar anders zal gaan. Ook dat de plannen die er nu liggen misschien wel één dag van te voren opnieuw aangepast moeten worden. “Elke dag kan de regering nieuwe maatregelen aankondigen en daar zullen we op anticiperen.’ Rens oppert: “Er was eens een jaar dat we een winterkermis extra kregen, een tweede kermis in Lutjebroek. Nu dit jaar door corona en alle beperkingen de kermis zo anders is als andere jaren, vinden wij als groep dat we wel een extra kermis verdienen ook dit jaar.” Op de vraag wie er voor is, gaan spontaan alle handen omhoog. Wie weet?