Hoger en hoger, spring jij hoger dan de kerk?

Kermis Lutjebroek, volop attracties in het midden van het dorp. Precies zoals dat in Lutjebroek hoort, de doorgaande weg is deze dagen een voetgangers gebied.
Kies jij voor een ritje in de botsauto’s of vlieg je een rondje in de zweef? De bank schudt je even lekker door elkaar en bij de schiettent kun je laten zien dat jij weet wat mikken is. Maar voor velen toch het ultieme gevoel van vrijheid: Bungee JUMP trampoline springen!
Fotogeniek bij de kerk
De trampoline attractie van Tessa staat meestal op zijn vaste plek, het parkeerterrein bij het Nicolaas. Daar staan zij en Rosalie klaar om iedereen de kans te geven ‘hoger dan de kerk te springen’. De kinderen en tieners die springen, zijn heel mooi te fotograferen op het hoogste punt, waarbij het lijkt alsof ze hoger dan de torensprits ‘vliegen’.
Veilig springen
“Om veiligheid te kunnen bieden is het belangrijk dat wij de tuigjes omdoen en de elastieken-afhankelijk van leeftijd en gewicht- juist vastmaken. Verder is het belangrijk dat we de gezichtjes aflezen: zeker bij jonge kinderen zie je in het begin wel eens wat spanning. “Maar als je ze rustig laat beginnen met een beetje bounchen en stuiteren, dan hebben ze al snel de lol in de benen en durven ze met de minuut meer.”
Plezier in bewegen
Kermis brengt een bepaalde sfeer in het dorp en Lutjebroek is daarop geen uitzondering. “Daarom is het hartstikke leuk om op de kermis te werken, maar vergis je niet. We moeten steeds alert zijn.” Rosalie vervolgt: “Iedereen moet de tijd krijgen om te bewegen, dat moet veilig en verantwoord en iedereen is anders. Dus waar de één meteen over de kop gaat, komt de ander in het begin nauwelijks omhoog en moeten de elastieken even aangepast worden. Daarom staan de ouders ook buiten de hekken, zodat wij van de één naar de ander kunnen, zonder obstakels.”
Voor de jeugd
De grootste groep springers bestaat uit kinderen in de basisschoolleeftijd en jonge tieners. “In principe kun je er gebruik van maken zodra je stevig kunt staan, maar dan is het nog meer stuiteren dan springen. De bungee jump attractie is geschikt tot ca 80 kilo, dus zijn het meestal basisschoolkinderen die gebruik maken van de attractie. Die zijn heel lenig en leren snel, soms zie je ze op de eerste kermisdag nog heel voorzichtig op en neer gaan. de laatste dag springen ook zij ‘over de kerk!”