Hit over Lutjebroek in Top 2000 in 2021

Foto: Pé Ligthart

De Top 2000 wordt jaarlijks samengesteld door de luisteraars van NPO Radio 2. Door te stemmen en een lijstje met favoriete nummers in te dienen hebben de luisteraars veel invloed op de titels die de lijst halen.
Het lied uit 1968 van Trea Dobbs met de titel ‘Was jij maar in Lutjebroek gebleven’ kon afgelopen jaar op de steun van (bijna) elke Lutjebroeker rekenen.
Nieuwe kans in 2021
Van buiten het dorp is er helaas weinig op het nummer gestemd. Het lied heeft daardoor helaas geen plaats in de populaire radiolijst van 2020 te pakken. “We maken in 2021 weer een nieuwe kans! Iedereen kan zijn vrienden, kennissen, collega’s en buren op trommelen om Trea Dobbs hit de Top 2000 van 2021 in te stemmen.”
Kermisfoto’s
Pé Ligthart, zelf geboren Streker, is elke kermis aanwezig. Hij geniet van het feestgedruis en drinkt graag een glaasje mee met oude bekenden. “Maar ik ben er ook altijd aan het werk. Met mijn camera leg ik elk jaar de kermissen in de regio vast.” Peter is de uitgever van o.a. de Streker en de Kermiskranten. “Ook tijdens de kermis van 2000 liep ik rond. Langs de attracties en de oliebollenkraam, de vele borrels en het oergezellige feestgedruis in de Paus werd natuurlijk ook vast gelegd. Ons archief is overweldigend.”
Archieffoto
Na de ludieke actie van de Lutjebroeker en wethouder Nico Slagter, om gezamenlijk ‘Was jij maar in Lutjebroek gebleven’ naar de top te stemmen, werd er gezocht naar een mooie foto. “Die vraag kwam natuurlijk al snel bij ons terecht. De archieffoto, gemaakt tijdens het daverende optreden van Trea Dobbs in de Paus tijdens kermis 2000 laat juist nu een bijzonder beeld zien. Zo was het…. En wat hopen we dat we in 2021 ook weer zo met zijn allen samen feest kunnen vieren!”
Kermisverhalen
Peter kan zich nog vele kermisverhalen voor de geest halen. Ook rondom het optreden van Trea Dobbs, de avonden in de Sandy Bar en de vele optredens in het dorp. “Wij hopen dat de kermissen en andere evenementen komend jaar weer als van ouds of in een vernieuwde vorm door kunnen gaan en dan zijn wij er uiteraard weer bij. Help ons om ons archief aan te vullen en deel uw oude en nieuwe foto’s evenals bijzondere kermisverhalen met de Streker.”