Hit over Lutjebroek haalt Top 2000 niet

Foto: Pé Ligthart

De Top 2000 wordt samengesteld door de luisteraars van NPO Radio 2. Door te stemmen en een lijstje met favoriete nummers in te dienen hebben de luisteraars veel invloed op de titels die de lijst halen.
Het lied uit 1968 van Trea Dobbs met de titel ‘Was jij maar in Lutjebroek gebleven’ kon dit jaar op de steun van (bijna) elke Lutjebroeker rekenen. Van buiten het dorp is er helaas weinig op het nummer gestemd. Het lied heeft daardoor helaas geen plaats in de populaire radiolijst van 2020 te pakken. “We maken in 2021 weer een nieuwe kans! Iedereen kan zijn vrienden, kennissen, collega’s en buren op trommelen om Trea Dobbs hit de Top 2000 van 2021 in te stemmen.”
Kermisfoto’s
Pé Ligthart, zelf geboren Streker, is elke kermis aanwezig. Hij geniet van het feestgedruis en drinkt graag een glaasje mee met oude bekenden. “Maar ik ben er ook altijd aan het werk. Met mijn camera leg ik elk jaar de kermissen in de regio vast.” Peter is de uitgever van o.a. de Streker en de Kermiskranten. “Ook tijdens de kermis van 2000 liep ik rond. Langs de attracties en de oliebollenkraam, de vele borrels en het oergezellige feestgedruis in de Paus werd natuurlijk ook vast gelegd. Ons archief is overweldigend.”
Archieffoto
Na deze ludieke actie van de Lutjebroeker wethouder Nico Slagter, om gezamenlijk ‘Was jij maar in Lutjebroek gebleven’ naar de top te stemmen, werd er gezocht naar een mooie foto. “Die vraag kwam natuurlijk al snel bij ons. De archieffoto, gemaakt tijdens het daverende optreden van Trea Dobbs in de Paus tijdens kermis 2000 laat juist nu een bijzonder beeld zien. Zo was het…. En wat hopen we dat we in 2021 ook weer zo met zijn allen samen feest kunnen vieren!”