Het tekenen zat Lisa Geerling al vroeg in de vingers

Lisa met haar opdracht voor school (midden) en het portret van buurmeisje Noortje (links).
Als je de opdracht krijgt om bij Lisa Geerling, 14 jaar, langs te gaan omdat ze mooi kan tekenen, verwacht je veel maar niet dit. Want Lisa kan niet mooi tekenen, Lisa kan prachtig tekenen! Met een creatieve oma was Lisa van jongs af aan al bezig met knutselen en tekenen. Dat ze talent had werd al snel duidelijk en inmiddels maakt ze prachtige portretten waar ze hobbymatig graag meer mee wil doen.
Erg bijzonder
Op de middelbare school volgde Lisa haar vriendin Sanne naar tekenles en besloot om ook voor het vak tekenen te kiezen. “Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik sindsdien ben gaan leren om portretten te tekenen”, vertelt Lisa. Toen ze alle acteurs van de serie Pretty Little Liars aan het natekenen was, viel het ook haar mede-klasgenoten op dat het wel erg bijzonder was hoe goed Lisa dit kon tekenen.
Eigen stijl van werken
Buurmeisje Noortje was het eerste portret dat ze maakte van iemand die ze zelf ook persoonlijk kent. “Ik vergroot de foto eerst uit, waarna ik de belangrijkste lijnen overtrek en van hieruit ga ik verder”, legt Lisa uit. Ze heeft dan ook haar geheel eigen wijze van werken. “Mijn stijl van werken is heel anders dan hoe het op school wordt aangeleerd. En niet iedereen heeft daar meteen vertrouwen in”, lacht Lisa.
Een dikke 10
Haar eerste opdracht bij tekenles, ongeveer een half jaar geleden, was een schilderij (landschap en dergelijke), van een schilder natekenen. Lisa vroeg aan de leraar of zij in plaats daarvan een portret mocht natekenen. De leraar gaf aan dat dat mocht, maar dat dit haar toch niet zou lukken. Zulke dingen moet je sowieso niet tegen Lisa zeggen en met veel enthousiasme ging ze aan de slag. Vol verbazing van iedereen maakte Lisa het prachtige portret (op de foto de grote foto in het midden), en toen het af was kreeg ze een 10 met de woorden voor de klas van de leraar: ‘Dit is het niveau wat jullie allemaal moeten hebben’. 
Allergrootste hobby
Maar ondanks dat ze goed is in wat ze doet, weet ze nog niet wat ze er later mee wil doen. “Samen met mijn moeder zijn we bij de kunstacademie wezen kijken om inspiratie op te doen, maar ik weet nog niet precies wat ik uiteindelijk wil doen qua studie enz..,”. Naast de middelbare school en tekenen is Lisa namelijk ook lekker druk met sporten, waaronder handbal en tafeltennis. Maar wat er ook gebeurt en wat voor beroep Lisa ooit gaat uitoefenen, één ding is duidelijk: het tekenen blijft haar allergrootste hobby.
Meer informatie en/of opdrachten
Meer voorbeelden van haar werk staan op Instagram onder de naam: lisa.drawingsx
Mocht je zelf een mooie foto hebben die je op papier of schilderij uitgewerkt wil hebben?
Voor meer informatie en vragen is Lisa bereikbaar via de mail: lisa.geerling@icloud.com