Het nieuwe Gezinspaviljoen na vier maanden

De officiële opening van het nieuwe Gezinspaviljoen vond plaats op 2 juni 2022. Het is een parel van een gebouw geworden in het hart van Bovenkarspel en biedt een volwaardig woonconcept voor mensen met een intensieve zorgvraag.
Ongeveer half mei zijn de bewoners terug verhuisd vanuit Andijk. Nu we vier maanden verder zijn en de eerste ervaringen indalen, zijn de reacties van bewoners en familie over het algemeen zeer positief.
Heerlijk ruim
Elke bewoner heeft de beschikking over een appartement met twee ruime kamers, eigen badkamer en kitchenette. Door de grote ramen valt er veel licht naar binnen. Uiteraard zijn er ook ‘kinderziektes’ en zijn er vernieuwingen op het gebied van domotica die moeten wennen.
Gezamenlijke activiteiten
In het oude Gezinspaviljoen was nog sprake van een grote zaal, waar allerlei activiteiten plaats vonden. Bij het opstellen van het programma van eisen voor de nieuwbouw zat deze er niet in. Omring is gelukkig in goed overleg akkoord gegaan met een opnemen van een extra ruimte bij de entree en naar de binnentuin. Dit biedt genoeg mogelijkheden voor het vieren van feestdagen en het houden van gezamenlijk activiteiten.
Fijn op het terras
In samenwerking met de Stichting Vrienden van het Gezinspaviljoen en de Cliëntenraad is met sponsorgeld het terras aan de voorzijde gerenoveerd. Met het mooie weer van deze zomer en met de nieuw aangebrachte windschermen, nieuwe tuinstoelen en parasols en mooie bloembakken was het er goed toeven voor de bewoners. De aanblik van het terras is hiermee het visitekaartje van het Gezinspaviljoen. Dit is mede mogelijk gemaakt door donaties van bewoners en vrijwilligers van het Gezinspaviljoen, de Rabobank, Piusstichting Heerhugowaard, West-Friesland fonds Enkhuizen, Bouw 85 Hem, Stichting Jongerenbeweging Oud Papier Bovenkarspel, Protestante Gemeente Stede Broec, Hortensia Lutjebroek en vele anderen.