Het kerstgevoel van Young Forever : ‘Hang Your Lights’

Op dinsdag 20 december a.s. worden om 20.00 uur de kerstlichtjes opgehangen in de St. Martinuskerk in Bovenkarspel. Young Forever is klaar voor een avond muzikaal Kerstfeest.

Natuurlijk komen mooie klassiekers voorbij, maar ook zal dit projectkoor uit Grootebroek u verrassen met internationale meesterwerken.

Mooie uitdaging
Met veel enthousiasme heeft Young Forever, onder leiding van dirigent/arrangeur Alex Hylkema deze muziek ingestudeerd. Hierbij werd geen enkele uitdaging geschuwd. Er wordt in het Nederlands, Engels, Italiaans en zelfs Zweeds gezongen.

Prachtige akoestiek
Dit keer is voor de St. Martinuskerk in Bovenkarspel gekozen als locatie. Deze kerk biedt veel ruimte en beschikt over een bijzonder mooie akoestiek. Een prachtige plek om in kerstsferen te komen. Hang, samen met Young Forever, de lichtjes op voor het heerlijke kerstgevoel.
Kaarten: www.youngforever.nl of bel met 06-52 78 91 18 of- indien nog beschikbaar- aan de kerk.

Martinus kerk
De Martinus kerk in Bovenkarspel heeft vele mogelijkheden, rondom het concert. Alleen al vanwege het feit dat de kerk 600 bezoekers kan hebben. Uiteraard zullen de kerstbomen en de verlichting de echte kerstsfeer uitstralen. Piet Buijsman benadrukt: “Paul Komen, van beroep lichttechnicus, zorgt dat de belichting professioneel wordt verzorgd. Daarnaast sturen twee cameramensen het geheel aan met het koor in te zoomen. Tijdens het concert wordt het gehele optreden gefilmd en dat komt ook rechtstreeks in beeld. Dat versterkt het optreden nog eens extra.”

Projectkoor
Het laatste kerstconcert was in 2018. Coronavirussen speelden ook de optredens van het koor parten. Piet Buijsman, voorzitter vanaf 1998, vertelt enthousiast ‘over alles’ waaraan het koor werkt. “Het koor werd in 1992 opgericht en bestaat nu uit 80 leden, 60 vrouwen en 20 mannen. Meer mannen zijn nog altijd welkom. Elke twee jaar wordt een groots, spetterend concert met een eigen thema opgevoerd. Op 11 en 12 november 2023 staat een optreden gepland in de parkschouwburg in Hoorn, met als titel: It takes -2- . Maar nu eerst deze muzikale uitdaging op 20 december 2022 in de kerk