Het 15e Korenfestival ‘Tussen kroegen en kerken’ kan van start

Foto: Fred Homan

Op zondagmiddag 15 maart 2020 organiseert Reigersmart uit Hoogkarspel voor de vijftiende keer het gratis te bezoeken korenfestival “Tussen Kroegen en Kerken”. Vanaf 13.30 uur zijn er diverse koren te beluisteren in Café Bantam en vanaf 14.00 uur in het Streekpunt.
“We zijn ontzettend blij dat er door de inzet van vele koorleden en muzikale begeleiding van de diverse koren, weer een wisselend repertoire wordt aangeboden waar u van kunt gaan genieten.” De koren die dit maal meedoen zijn: Meezingkoor Hart gelach uit Medemblik, Piratenkoor de Landlubbers uit Obdam, Meezingkoor Om te Hoorn uit Hoorn en Reigersmart uit Hoogkarspel. Na afloop kunt u in Café Bantam genieten van de muziek van de Timboektoeband, die een herkenbare en enthousiast repertoire speelt met gevarieerde hits van toen en nu.
Zingt u mee?
“Ons koor repeteert in de oneven weken in café ‘De eerste Aanleg’. Hier voelt het echt als onze thuishaven, met onze barman Fred. Lijkt het je leuk om mee te zingen? Kom gerust een keer proberen. We hebben met het hele koor altijd reuze veel plezier tijdens repetitie en zeker ook bij optredens. We zijn begonnen als smartlappenkoor, maar dat is de laatste jaren veranderd in een levensliederen/meezingkoor. Wat we zingen is heel divers: van Vader Abraham, Nick en Simon, Frank en Mirella, Stef Ekkel tot een lied Laat je droom bestaan uit de musical Jozef. Ook hebben we nog wat eigen liedjes Oos Westfries met de wijs van Sofietje en ons eigen Hoogkarspellied geschreven in de jaren ‘80 door twee bevriende inwoners van Hoogkarspel.”
Muzikale gezelligheid
Sjaak Wester Senior en Sjaak Wester Junior zijn vader en zoon. Zij zijn onze geweldige accordeonisten die samen met onze topper van een drummer -Dick Haring- zorgen voor onwijs veel muzikale gezelligheid. Cees Neuvel regelt de muzikale knoppenkast. Het feestelijke 15 jarige jubileum van het Korenfestival ‘Tussen Kroegen en Kerken’ wordt altijd heel goed bezocht en kent altijd een gezellige nazit/dans. Kom, luisteren en zing mee. Geniet!