Handbalvereniging DTS’48 in beweging!

Buiten gieren de sneeuw en wind om het huis. Een straffe Oostenwind maakt het bitter koud en guur. Het afgelopen jaar stond zo’n beetje de hele wereld stil: met deze vorstperiode in de lockdown zal dat alleen nog maar meer worden.
Ook bij handbalvereniging DTS’48 uit Hoogkarspel en Westwoud is het noodgedwongen rustig. Waar we normaliter in februari nog volop in het zaalseizoen zitten, mogen we nu helemaal geen wedstrijden spelen. Trainen, clinics en onderlinge wedstrijdjes hebben we veel gedaan dit seizoen, echter, de huidige lockdown en het slechte weer maken dat nu erg lastig.
Veel energie in Westwoud
Toch zit de vereniging zeker niet stil, integendeel! Organisatorisch zijn er veel wijzigingen geweest het laatste half jaar, die de vereniging sterker en stabieler hebben gemaakt. Daarover in een volgend artikel meer. Voor nu schakelen we naar Westwoud, waar we de afgelopen jaren veel energie gestoken hebben in het opwaarderen van het buitenveld. Zo hebben we daar een prachtig nieuw scorebord kunnen neerzetten, met dank aan enkele enthousiaste vrijwilligers en JOZ , de stalreiniger uit Westwoud. Verder zijn vorig jaar de oude stenen dug-outs vervangen door ruime, moderne en doorzichtige exemplaren. Echt een aanwinst voor het veld! Dit was mede mogelijk dankzij een gift van de plaatselijke Rabobank en wederom een paar vrijwilligers die zorgden voor sloop en plaatsing.

Hekwerk vernieuwd
Met hulp van de gemeente Drechterland wordt nu het hekwerk rondom het veld aangepakt. Aan de zuid- en noordkant staat al een stevig nieuw hek en dito ballenvanger. De afgelopen weken is de afscheiding tussen het veld en de kantine ook in zijn geheel vernieuwd. Er staat daar een solide en fraaie ballenvanger. Als volgende stap zal er nog een hek worden geplaatst om het gat aan de noordzijde tussen het handbalveld en het voetvalveld van Woudia te dichten. Deze klus zal in de komende weken worden uitgevoerd. Zo hoeven er straks geen afgezwaaide ballen meer van het veld van Woudia gehaald worden. Tegelijkertijd wordt ook het straatwerk aan die kant uitgebreid. Meer ruimte voor het publiek om te genieten van de handbal wedstrijden!

Handbal arena
Met de komst van een aantal nieuwe bordsponsoren toont het veld ook meer ‘aangekleed’ en begint het echt als een handbal arena te voelen. Een prachtige setting om straks weer wedstrijden te mogen spelen! Helemaal blij zijn wij ook met een gift van de Hervormde kerk uit Westwoud. Door hun financiële steun konden we vier nieuwe pupillendoeltjes aanschaffen. Er komt steeds meer jeugd bij DTS’48, zij kunnen er straks weer op los schieten met het nieuwe materiaal. Als we nog toekomen aan binnen trainingen, dan kan er dan gebruikt gemaakt worden van een nieuwe rebounder en drie nieuwe, opblaasbare dummy’s.
Handbalvereniging DTS’48 is dus volop in beweging en helemaal klaar om weer heerlijk te gaan handballen!