Handbal je met ons mee?

Op de foto v.l.n.r. boven: Fenne, Tess, Senja, Lotte, Emily Onder v.l.n.r. Trainster/Coach Angela met Maudi, Romeé, Suzanne, Loïs, Noralyn, Eleanor en coach Joanne

Bij s.v. de Valken in Venhuizen/Hem hebben ze genoeg F pupillen om maar liefst twee teams te vormen. Gelukkig trainen de F1 en de F2 samen en willen deze enthousiaste handballensterretjes maar wat graag over hun sport vertellen.
Tot aan de herfstvakantie wordt er buiten getraind, de herfst en wintermaanden is er binnen training. Op de dag van het interview wordt heel duidelijk waarom. Waar gisteren nog prachtig de zon scheen, komt de regen precies om kwart voor 4 -bij aanvang van de training- met bakken uit de lucht. Gelukkig heeft het humeur van de meiden er niet onder te leiden. “Het is alleen lastiger. De bal glipt nu makkelijker uit je handen en je moet zorgen dat je niet uitglijdt.”
Iedereen overal
Bij handbal in de leeftijd van de F-pupillen is plezier het allerbelangrijkste onderdeel. Er is nog geen vaste keeper, zijn nog geen vaste aanvallers en verdedigers. “Wie het eerst bij het doel terug is, is de keeper,” vertelt Loïs. “Dat verandert vanaf de leeftijd van de E-pupillen (vanaf 10 jaar), zo kent het handballen een opbouw die het voor elke leeftijd leuk maakt,” legt coach Joanne Peerdeman uit.
Leukste onderdeel
De ‘tjuuk ’(=Tchoukball Rebounder) is een soort van schuin staande trampoline, waar de meiden de bal in kunnen gooien zodat hij terug stuitert. “Dat is het leukste onderdeel van de training vind ik,” zegt Loïs. “En wedstrijden winnen tegen andere clubs tijdens een toernooitje!” vult Eleanor aan. ”Regen is niet leuk, net als wedstrijden tegen teams van je eigen club.”
Trainer en coach
Joanne is de coach van de F1. Team F2 wordt gecoacht door Angela Boots, die tevens de trainingen voor beide teams verzorgt. “In het veld staan 6 meiden tegelijkertijd en we hebben altijd 8 leden in een team, zodat we bij afwezigheid, blessures en vermoeidheid even kunnen wisselen. Het is mooi dat beide teams qua niveau gelijk zijn, dus eventueel kunnen ze bij elkaar invallen.”
Nieuwe leden
Meetrainen mag altijd een keer of drie, voordat je beslist of handbal ook voor jou de juiste sport is. Vooral kinderen in de leeftijd van 7 jaar zijn nu van harte welkom. “We hebben nu twee teams met F-pupillen die volgend seizoen doorschuiven naar de E. Nieuwe leden van rond de 7 jaar zouden het nieuwe team van de F kunnen gaan vormen. Kom het gewoon eens proberen!”