Grandioos eerste jaar voor De Kathedraal

V.l.n.r. Dick, Tessa, Wendy, Lorraine, Nina en Francis (en de rest van het team) van de Kathedraal staan voor u klaar met de lekkerste hapjes en dranken. Tekst en foto: OdB/Streker

Een heerlijke kop verse koffie of een bijzondere thee? Met een heerlijk broodje erbij of liever een lekker stukje taart? Het kan allemaal bij de Kathedraal, midden in winkelcentrum het Streekhof in Bovenkarspel.
Dick en Francis Korstanje runnen het lunchcafé inmiddels alweer een jaar. “Het is een mooi jaar geweest, druk ook. Er zijn de nodige veranderingen en verbouwingen geweest. Het is nu helemaal ‘onze’ plek. Stilzitten is er echter niet bij, er zijn nog voldoende ideeën en plannen zijn voor de toekomst.”
Vertrouwd gezellig
“We hebben vanaf 1 maart een nieuwe kaart. Ons terras is een heerlijk rustpunt tijdens het doen van de boodschappen in het uitgebreide en overdekte winkelcentrum. Stap voor stap hebben we het gemaakt zoals wij het willen hebben. Vertrouwd gezellig, maar wel eigen. We hebben de kaart aangepast en daarop staan bijzondere lekker dingen. “Nieuw zijn bijvoorbeeld de zeer smaakvolle canolli’s in de smaken chocola, amaretto, limoncello en pistachio. U weet niet wat u proeft!”
Eigen twist
De Red Velvet Coffee is een heuse aanrader, die behalve heel lekker ook nog eens heel fotogeniek is. Wat te denken van de ‘Donderdagavond-hap’? Elke donderdag een andere maaltijd voor de vaste prijs van 10 euro. Op Facebook en Instagram vanaf dinsdag al te bekijken. Aanmelden vooraf is niet nodig, schuif gezellig aan. De verrassing op de kaart zal ‘Het broodje van de Maand’ zijn. Met ingang van maart 2020 elke maand een ander broodje, het belooft nu al een succes te worden.
Enthousiaste medewerkers
“De enthousiaste medewerkers krijgen van ons de ruimte om hun eigen inbreng te hebben en hun ideeën krijgen serieus de ruimte. Zo vullen de goede vertrouwde zaken en de vernieuwende dingen elkaar mooi aan. Voor iedereen –jong en oud, zoet of hartig, koffie of theeklant- is er wat wils.”
Erkend leerbedrijf
“Inmiddels zijn wij ‘erkend leerbedrijf’ en bieden we een stageplek aan jonge horecamensen die in de praktijk willen leren. Het is heel leuk om te zien, hoe zij vol enthousiasme het horecagevoel ontwikkelen en langzaam maar zeker hun draai vinden op de werkvloer. Ze daarin begeleiden tot horecatoppers is bijzonder om te mogen doen.”
Kom eens langs
Zoek ons op in het Streekhof voor een kopje koffie of een uitgebreide lunch. Ook voor een biertje of een wijntje schuift u bij ons gezellig aan. U bent van harte welkom. U vindt ons midden in het overdekte winkelcentrum, de Middend 206, 1611 KM, Bovenkarspel. Ook op Facebook en Instagram lunchcafé de Kathedraal kunt u ons bezoeken. Regelmatig staan daar nieuwe hapjes en drankjes even ‘in the picture’ en ook de smakelijke broodjes, daghap en taart tonen zich daar van hun smakelijkste kant. Wilt u een email sturen? Het adres is kathedraal@hotmail.com