Goede voornemens

De één neemt zicht voor meer te gaan bewegen. De ander wil gezonder eten. Welke goede voornemens heeft u? Belangrijk is vooral dat u niets doet omdat het ‘ er nu eenmaal bij hoort’, maar omdat u het belangrijk vindt. Dat is de beste motivatie en dé manier om het vol te houden.
Neem kleine stappen. Beweeg meer, betekent niet meteen dat u de marathon moet lopen. Gewoon wat vaker de trap nemen of wat langer wandelen met de hond helpt ook.
Gezond eten
Gezond en gevarieerd eten is belangrijk. Lukt dat niet altijd denk dan eens over aanvullingen met vitamines en mineralen die passen bij uw levensstijl. Het klinkt misschien bekend maar de basis blijft altijd het zelfde: D3, multi, magnesium en visolie.
Wat doen ze?
Extra D3, omdat de zon nog niet sterk genoeg is. Goed voor weerstand, ook o.a. tegen vermoeidheid, luchtwegen infecties, reumatische aandoeningen, stramheid, neerslachtigheid en droge huid en zelfs psoriasis. Een multi-vitamine –ofwel micro nutriënten (kleine gezonde stofjes uit voeding) aangepast aan je levensstijl geeft je energie. Goed zorgen voor de hersenen en tegen ontstekingen: visolie, Omega 3 en denk ook aan magnesium (goed voor spieren en ontspanning).
Elke dag gezond
Je goed voelen en zo een goed jaar tegemoet gaan hoeft niet per 1 januari. Elke dag is een nieuwe kans!

Groet, Anne