Glasvezel in Drechterland is dichterbij dan ooit.

DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Hem, Oosterleek, Venhuizen en Wijdenes. Als 35% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 30 juni 2021 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in Hem, Oosterleek, Venhuizen en Wijdenes. En niet alleen deze dorpen, ook inwoners in het buitengebied van Drechterland Zuid kunnen zich aanmelden voor glasvezel. Daar moet 50% van de inwoners zich aanmelden voor 30 juni 2021. Inwoners kunnen een postcodecheck doen op gavoorglasvezel.nl.
Blauwe dino luidt nieuw tijdperk in
“De grote blauwe dino was de afgelopen week niet te missen aan de Westerkerkweg in Venhuizen. Onze dino kondigt voor Drechterland Zuid een nieuw tijdperk aan; een tijdperk met internet via glasvezel! Juist nu veel mensen thuiswerken en we steeds vaker met elkaar
videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar.” aldus projectleider Sonja Jansma van DELTA Fiber Netwerk.
Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd
Inwoners van Drechterland Zuid die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Melden inwoners van de dorpen Venhuizen, Wijdenes, Hem en Oosterleek zich vóór 30 juni 2021 aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt zijn de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder.
Voor een glasvezelaansluiting in het buitengebied moet vastrecht betaald worden. Deze kosten zijn eenmalig € 2.200,-. Een andere optie is om het maandelijks te betalen, dit kost € 18,10 per maand. Daar komen de abonnementskosten van de telecomaanbieders bij: Caiway, DELTA, Helden Van Nu of Online.nl. Zo hebben inwoners van het buitengebied ook alle voordelen van supersnel internet via glasvezel.
Glasvezel Informatiepunt
Vanaf woensdag 21 april opent DELTA Fiber Netwerk een Glasvezel Informatiepunt. In deze tijdelijke winkel in het restaurant van Café De Roode Leeuw aan Westeinde 1 in Venhuizen kunnen inwoners terecht met hun vragen over glasvezel. Ook is het mogelijk om hier een abonnement af te sluiten. De openingstijden zijn woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag 10.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken is, vanwege de corona-maatregelen verplicht en kan via deltafibernetwerk.nl/adviesgesprek .
Online informatieavonden op 10 & 12 mei
Op 10 mei organiseert DELTA Fiber Netwerk een online informatieavond voor inwoners van Hem, Oosterleek, Venhuizen en Wijdenes en op 12 mei voor de inwoners van het buitengebied. Tijdens deze avonden wordt een presentatie gegeven waarin alles over glasvezel én over de campagne uitgelegd wordt. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen. De informatieavond vindt online plaats. Aanmelden kan via: gavoorglasvezel.nl.