Glashandel Westfriesland heeft glasheldere kijk op ramen en ruiten

Het team van Glashandel Westfriesland kan (bijna) elk ruit leveren en plaatsen binnen korte tijd. Tekst en foto OdB

Michiel Bosma en Jeroen Amende zijn de eigenaren van de Glashandel Westfriesland. Samen met hun werknemers Bobby Driel en Wesley Kamp vormen zij een sterk team. “In tijden van grote drukte kunnen wij altijd een beroep doen op een aantal bekende en vakkundige ZZP-ers. Daarom zijn de wachttijden bij ons altijd kort. Want bij ruitschade wilt u toch vlot en vakkundig geholpen worden?”
Niet alleen bij ruitschade na een inbraak of ongelukje staan de mannen voor u klaar. “Wij plaatsen in principe elke raam. Daarbij is veel meer mogelijk dan de meeste mensen denken. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keus voor uw woning.”
Glas en ventilatie
Als mensen een aanbouw aan hun huis bouwen, plaatsen ze meestal nieuwe ruiten. Deze ramen moeten dan voldoen aan de hoogste isolatiewaarden. “Dat is energiezuiniger en soms komt er een voordelige subsidieregeling om de hoek kijken. Het is belangrijk de klanten ook te wijzen op bijvoorbeeld het plaatsen van ventilatieroosters. Verse lucht is namelijk veel makkelijker te verwarmen en ventilatie zorgt voor een gezonder binnen klimaat. Pas met het juiste glas wordt de ervaring van de nieuwe upgrade van de woning ook op de juiste manier beleefd.”
Raam lek
Bij oudere ramen komt er soms vocht tussen de thermopane. Dat is in het begin nog niet heel storend, maar gaat snel irriteren. Daarbij is de isolatiewaarde van een ’lekke’ ruit beduidend minder. “Tijd voor vervanging dus. Ook als de kitranden vies worden is dat een teken dat er eens een specialist moet komen kijken.”
Zonwerend of luxaflex
Tegenwoordig zijn de mogelijkheden groot. Dubbelglas kan bijvoorbeeld geleverd worden met een ‘werkje’ tussen de ruiten in. “Dat lelijke plakfolie in de doucheramen kan dan achterwege blijven. De ramen zijn weer aan beide kanten goed schoon te houden, omdat het ruwe motief tussen de ruit valt.” Ook zonwerend glas is mogelijk of een ruit met luxaflex tussen de glaspanelen. Die mooie oplossingen hebben allemaal wel een prijskaartje. “Het is goed als klanten weten wat er mogelijk is en wat de kosten zijn, om zo tot de voor hun juiste keuzes te komen. Ons advies is gratis.”
Industriële look
“Wij zijn er voor iedereen. Wij komen voor een klein raampje of een aantal grote ruiten. Met of zonder bewerkingen. Binnen- of buitenshuis. Ook de -nu zeer hippe- industriële look kunnen wij plaatsen en dat kan een echte eyecatcher zijn voor uw woning.”
Douchewand op maat
Voor een mooie, dikke en veilige douchewand op maat bent u bij Glashandel Westfriesland ook aan het juiste adres. “Wij leveren vooral maatwerk. We kunnen ook spiegels op maat verzorgen! De situatie waarin we werken is steeds weer anders is en dat maakt dat je creatief moet omgaan met (on)mogelijkheden. We hebben al wel voor wat mooie uitdagingen gestaan. Het is altijd nog goed gekomen. Wij komen dan ook zelf bij u langs om de situatie op te nemen en het glas in te meten.”
Op aanvraag en afspraak
Leveren doen wij in een goede prijs/kwaliteit en we voorzien u van het juiste advies. We werken netjes en volgens de geldende regels. Daarbij zijn we flexibel en kunnen we snel leveren. Neem vrijblijvend contact op met Glashandel Westfriesland, Appelmarkt 10L,1681 PE Zwaagdijk. E-mail via info@glashandelwestfriesland.nl of neem een kijkje op www.glashandelwestfriesland.nl