Gewelddadige straatroof in Bovenkarspel

Foto: Esther Bakker

BOVENKARSPEL-Afgelopen nacht 5-1-2020 / 2:30 uur is de zoon van John Bakker op een geweldadige manier van zijn scooter beroofd.
Hij is op de Gouw achter Grootebroek klem gereden door vermoedelijk 3 mannen in een auto.
Een van de mannen stapte uit, toen de zoon van John Bakker wilde omkeren is hij bij zijn capuchon vastgepakt, geslagen en van zijn zijn scooter getrokken.
Toen hij in berm viel pakte de dader zijn scooter op en reed er mee weg, de overige daders reden er in de auto achteraan. De dader reed over de Esdoornlaan richting Grootebroek en sloeg op het fietspad in het park links af richting Enkhuizen.
Het gaat om en hoogglans zwarte zip-scooter met donker windscherm, donkere led-verlichting en donker achterlicht. Er is een klein stukje uit het windscherm gebroken tijdens de beroving.

Signalement :man , ongeveer 17/18 jaar,licht getinte huidskleur, 1.75/1.80 lang, kleine snor, wollen zwart/blauwe muts met stone island logo, zwarte jas boven de knie van gladde stof , donkere broek.

Mocht iemand de dader of scooter gezien hebben dan graag een berichtje of melden bij politie 0900-8844
Alle info of tips zijn welkom.
John Bakker heeft deze informatie gemeld bij de politie. Er is aangifte gedaan.

Beschrijving van de betrokken persoon – Haar: Donker, Stone Island wollen muts met logo, Bovenlichaam: Donkere, zwarte jas over de heupen boven de knie., Onderlichaam: Donkere broek, Schoenen: niet nekend, Leeftijd: 18/20 jaar, Bouw: slank 1,75 – 1,80 meter lang,licht getinte huidskleur, met kleine snor, Geslacht: man

Beschrijving van het betrokken voertuig – Kleur: Kappen hoogglans zwart, Merk: Piaggio ZIP, Model: Zip, Type: snorscooter, Kenteken: D125PB, Andere details: Donker windscherm, donkere ledknipperlichten donker achterlicht met wit licht, en rood remlicht.
Bij de beroving is het windscherm beschadigt ( klein stukje afgebroken )
verdween in de richting van Bovenkarspel,Enkhuizen

Beschrijving van het betrokken voertuig – Kleur: Donker groen ( metallic ), Merk:
( vermoedelijk Peugot 306 ) of gelijkwaardig, Model: 306, Jaar: 2008 / 2010, Type:
5 deurs kleine personen auto, Kenteken: onbekend, Andere details: reed weg richting Bovenkarspel , Enkhuizen. de dader zat achterin de auto.