Genoeg reden om de fiets te pakken

Met de lente in volle gang en de zomer in zicht, is fietsen een geweldige manier om actief te blijven en van het weer te genieten. Natuurlijk kunt u een fietstocht maken voor uw plezier.
Op de fiets naar het werk gaan wordt ook steeds populairder. Vorig jaar is het aantal fietsritjes tussen huis en werk met 17% toegenomen. Te veel mensen pakken voor korte afstanden nog steeds de auto, vindt het kabinet. De helft van alle autoritten is korter dan 7,5 kilometer, en een derde is korter dan 5 kilometer.
Goede redenen
Twijfel jij nog om (wat vaker) de fiets naar het werk te pakken? Fietsfabrikant Gazelle deelt vijf redenen waarom jij de fiets richting het werk zou moeten pakken.
Fietsen naar je werk is een gratis workout. Je bent in beweging en je conditie verbetert. De sportievelingen die naar het werk fietsen, zijn er in ieder geval van verzekerd dat ze een groot deel van hun dagelijkse portie cardio hebben gehad. Leuk feitje: Iedere dag fietsen kan je leven tot wel 14 maanden verlengen.
Fietsen is goedkoop
Naar het werk fietsen is een goede manier om geld te besparen. Een fiets kost ook geld, maar dit is een eenmalige investering en je hebt tegenwoordig (elektrische) fietsen binnen elke prijsklasse. Door vaker te fietsen bespaar je geld op bijvoorbeeld brandstof en kaartjes voor het openbaar vervoer.
Gezond voor het koppie
De fiets naar het werk pakken kan daarnaast je mentale gezondheid verbeteren. Met een rondje fietsen maak je endorfine en serotonine aan, wat stress vermindert – zeg maar dag slecht humeur! Ook kan het je helpen het hoofd leeg te maken. Ook wel lekker: even geen afleiding van die mobiele telefoon of andere schermen. Als je dan weet dat fietsen ook nog eens CO2 uitstoot vermindert ten opzichte van vele andere vervoersmiddelen, dan trap je nog even lekker door.
Vrijheid
Fietsen geeft je vrijheid. Je stalen ros staat altijd trouw voor de deur en vertrekt pas op het moment dat jij in de pedalen klimt. Rennen voor de bus? Aansluiten in de file? Het is niet langer aan de orde. Door de fiets te pakken bepaal jij wanneer je van huis vertrekt en hoe laat je weer thuiskomt. Kortom, redenen genoeg om eens iets vaker de fiets te kiezen.
Tekst Koninklijke Gazelle