Genieten van de beestenboel!

Foto: Olga de Boer

Het Friese paard Eline hinnikt als ze ziet dat er volk aankomt. Rustig en statig loopt ze ons tegemoet en laat zich aaien. Zolang er geen drukte gemaakt wordt, vindt zij het allemaal prima.

De kleine Shetlander Pietertje komt met een drafje ook aangelopen. Een aai wil hij ook wel, maar zit er misschien wat lekkers bij? “Wij zijn echte dierenliefhebbers. Als je een beetje ‘buiten’ woont en wat meer ruimte om het huis hebt, dan groeit de kudde langzaam maar zeker uit tot een heuse beestenboel,” lacht Paulien. “Toch is het zaak het wel binnen de perken te houden.”

“Het is ooit begonnen met één hond en dat werden er later een paar meer. Er kwam een heus paard en ook een vriendje voor erbij. De bijzondere Indische loopeenden kregen gezelschap van een muskus-eend en inmiddels wonen er ook twee ganzen, een aantal pauwen en wat kippen bij ons. Groot worden samen met dieren is een rijkdom. Je leert hoe je voor ze moet zorgen en van alles over de dieren. Daarbij zijn ze ook nog eens het leukste uitzicht dat we ons kunnen wensen!”

De rest van het verhaal leest u in de papieren versie van de Streker, beide edities. Of u gaat naar www.streker.nl en leest daar via issuu de digitale variant. Volgt u ons al op Facebook en Instagram Streker_insta??