Gemeenschapsveiling Venhuizen in digitaal jasje

Bijschrift : V.l.n.r. Annelon Schermer, Frida Reus en Pauline Boon zijn druk bezig met de voorbereidingen van de gemeenschapsveiling, Tekst OdB. Foto aangeleverd.

Vorig jaar hadden ze alles klaar staan en was daar opeens die persconferentie die alles stil legde. “Vreselijk was dat en niet alleen voor ons,” vertelt Frida Reus namens de organisatie. “Alles moest opeens worden afgeblazen.”
Dit jaar gaat de gemeenschapsveiling wél door. “Gelukkig hadden we nu wel de tijd om een alternatief plan te bedenken en daarom is de gemeenschapsveiling dit jaar in een online jasje gegoten! Natuurlijk hadden wij het ook liever als vanouds gedaan, maar dat kan nu even niet. Er is een leuke manier gevonden om het op een veilige en verantwoorde manier nu wél door te laten gaan.”
Online
In plaats van live kunnen de kavels dit jaar van achter de computer gekocht worden, dat kan vanaf 19 juni tot en met 3 juli. Via www.gemeenschapsveilingvenhuizen.nl kunt u zien op welke kavels er geboden kan worden. Er is een grote diversiteit, voor jong en voor (wat) oud(er). U kunt bijvoorbeeld actief of creatief worden met een groepje of smullen van lekkere lokale producten. Kiest u voor varen op de Markerwadden of in Friesland of wilt u liever genieten van een High Beer, ook kunt u kiezen om sportief deel te nemen aan een tennis of hardloopclinic! Ook coachingssessies met paarden, het uitbesteden van stucwerk of een timmerklus behoren tot de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ook bieden op één van de vaste kavels: wijn, taart, paling, kaas of een hele kuub zand. De grote diversiteit en veelheid van koopjes maakt dat het voor iedereen interessant is om een kijkje te nemen op de website.
Digitale presentatie kavels
Pauline Boon is aanwezig bij het fotograferen van de kavels. “We hebben een speciale witte box waar we de koopjes mooi in kunnen presenteren, er wordt hard gewerkt alles aantrekkelijk op foto vast te leggen. Dat is een hele klus, maar met elkaar klaren we die. Iedereen binnen de organisatie heeft een taak en zo heeft iedereen zijn bijdrage. Het is echt iets dat we met elkaar doen, voor de dorpsgemeenschap!”
Met en voor elkaar
De opbrengst van de koopjes komt volledig ten goede aan de verenigingen van de dorpen Oosterleek, Hem, Wijdenes en Venhuizen, er zijn wensen genoeg. Zwembad ‘t Hemmerven hoopt een AED aan te kunnen schaffen en de stichting Hemmeromloop wil de bijdrage gebruiken voor een kidsrun. Overlevingspakken voor het Reddingstation Wijdenes, aanschaf van nieuwe scoreborden bij de tennisvereniging en de PKN kerk voor de renovatie van de noordbeuk. Zo heeft elke vereniging wel een lijstje met wensen en doelen waar zij het geld graag aan zouden besteden. “Dat is ook wat het zo leuk maakt! Bedrijven en particulieren bieden kavels aan, bewoners van het dorp kopen die en de bijdrage komt weer ten goede aan verenigingen die het dorp levend en actief houden. Zo doen we dit echt met elkaar, voor elkaar!”
Warm hart
Wie geen koopje bemachtigt, maar de verenigingen wel een warm hart toedraagt mag ook een schenking doen. Op de website www.gemeenschapsveilingvenhuizen.nl vindt u alle informatie