Gelukkig hebben we het recept terug!

Weet je het nog? Vorig jaar stond heel Lutjebroek op zijn kop. Het recept van de beroemde en overheerlijke Lutjekoekjes was gestolen! Bakker Cees kreeg hulp van de jongelui van Promejo en zo kwam alles toch nog goed, want het recept werd teruggevonden.
Dat was de reden dat diezelfde groep kinderen deze dag bij het Bakkershuys was uitgenodigd om zelf Lutjekoekjes te komen bakken. Aan een vijftal tafels werd hard gewerkt om de Lutjekoekjes naar eigen smaak en ontwerp klaar te maken.
Uniek
De één wil met een nootje, de ander zonder. Daar waar de één de amandelen in keurige rijtjes legt gaat een ander voor een wild patroon. ”Alle Lutjekoekje worden deze avond uniek,” merkt bakker Cees op. Als de koekjes de oven in gaan, begint het lange wachten. “Het ruikt zo lekker, zijn ze al klaar?” is een veel gehoorde vraag. Gelukkig is er een prijsvraag bedacht om de wachttijd aangenaam door te komen.
Weet jij het?
Drie vragen staan er op een papiertje en iedereen mag meedoen. Hoeveel jaar bestaat de winkel van bakker Cees? Hoe heet de vrouw van bakker Cees? En daarna moeten ze inschatten hoeveel noten er in de glazen pot zitten. Drie winnaars worden meteen bekend gemaakt en getrakteerd op wat lekkers én ze mogen samen op de foto!
Kom ook proeven
De meeste mensen weten al hoe lekker ze zijn, maar voor wie ze nog niet geproefd heeft: dit is je kans. De komende week zijn de Lutjekoekjes in de aanbieding en bakt bakker Cees ze elke dag vers. Drie zakjes voor 10 euro, voor de lekkerste koekjes naar uniek recept uit Lutjebroek.