Feestelijke opening Natuurspeeltuin Skik

 

Eindelijk is het zover, Natuurspeeltuin Skik in Schellinkhout is klaar. Tijd voor een feestje natuurlijk! Vrijdagmiddag 21 juni opent wethouder Dirk te Grotenhuis Natuurspeeltuin Skik in Schellinkhout. Vanaf 14.30 uur staat de limonade klaar voor alle kinderen. De officiële opening is rond 14.45 uur. Om dit te vieren is er daarna voor iedereen taart, koffie, thee of limonade.

De kinderen van Schellinkhout zijn vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van Skik. Het ontwerp voor de natuurspeeltuin is tot stand gekomen met behulp van de kinderen. Ook hebben ze geholpen bij het metselen van stenen bij de waterpomp.

Het resultaat is een avontuurlijke speelplek met kabelbaan, speeleiland met klimtoren en glijbaan, klimparcours, waterpomp, zandspeelplaats en zitmuurtjes. Een geweldige plek voor de kinderen om te spelen, ravotten, kliederen, klimmen, klauteren en roetsjen. En dat wordt al volop gedaan!

Ook zijn er takkenrillen gemaakt die dienen als nest-, voedsel- of schuilgelegenheid voor bijvoorbeeld vogeltjes, padden, insecten of egels. Want naast een uitdagende speeltuin voor kinderen, blijft de natuurspeeltuin vooral het leefgebied van de flora en fauna in het parkje van Schellinkhout.

Natuurspeeltuin Skik is mogelijk gemaakt door de gemeente Drechterland vanuit het project Vitale Dorpen. Daarnaast hebben Rabobank, Jantje Beton, Kern met Pit, Zeeman Vastgoed, Eten bij Meta en vele dorpsbewoners een bijdrage geleverd aan de klimtoren met glijbaan.