FEEST met Hoofdletters in Café de Paus

De weken voor kermis hangt er zo’n specifieke sfeer in Lutjebroek. Zo’n sfeer die je eigenlijk pas écht herkent als je de Lutjebroeker Kermis zelf ook eens goed hebt beleefd. Met het zonnetje erbij worden in menig huiskamer of tuin, snode plannen gesmeed om de kermis dit jaar nóg weer leuker te maken. App groepen stromen over met ideetjes voor gekke outfits en bijvoorbeeld de schuitentocht en bij de Dekamarkt is het een komen van lege en een gaan van volle karren. Het kriebelt bij de mensen. Ze hebben er zin in en wij hebben er zin in.

DorpsFEEST
Dat de Lutjebroeker Kermis een feest is voor jong en oud, staat al jarenlang als een paal boven water. De vele artiesten vanuit het Kermiscomité op de kermis zelf, de gezellige kermisborrels in elke straat van het dorp en natuurlijk het feest bij Café de Paus. Ook dit jaar hebben de broers Nico, John en René weer een leuk en gevarieerd programma neer proberen te zetten. John: “ook wij proberen de kermis elk jaar nóg weer wat leuker en spectaculairder te maken, met voor eenieder wat wils.” Natuurlijk ontbreken klassiekers als de Kermisborrel van de Kokkies, The Cats Aglow, Danny Panadero, het bal op maandag met de band Broadway en de B-stock 60’s niet op het uitgebreide programma dat op de posters prijkt. Ook is er in het voorcafé genoeg gezelligheid met lokale DJ’s en gaan de voetjes in de zaal op zondagavond van de vloer met niemand minder dan OUTSIDERS, Joey Commandeur, Rob Lee en Gekkenhuys.

De Dikke Dinnusdag
De Dikke Dinnusdag wordt op muzikaal vlak, dit jaar iets anders aangevlogen. De dinsdagmiddag zal gevuld worden door Lutjebroek Live met een breed scala aan artiesten. John: “je moet het eigenlijk zien als een aaneenschakeling van dikke hits met lekker veel variatie. Van oldies tot Hazes en van stevige rockhits tot Nederlandstalige inhakers van René Karst.” Rond etenstijd neemt dé verrassing van Dijkpop de muzikale scepter over: de countryrockers van Glock ’45. Het verhaal gaat dat ze samen op een trailerpark wonen. Uit verveling zijn ze een band begonnen. Ín kostuum, ín de schmink, úit de comfort-zone, ín de gordijnen. ’s Avonds wordt nog even doorgefeest met de spektakelband Straatwaarde en OJKB helpt iedereen door de laatste uurtjes heen.

Toch iets andere kermis
Voor de gebroeders Kok zal de kermis dit jaar toch net even iets anders zijn, omdat Nico er helaas niet bij zal zijn. John: “In Lutjebroek is het geen geheim dat Nico al een paar maanden niet aan het werk is bij de Paus. Nico is bezig om aan zichzelf te werken, een soort reset zeg maar, zodat hij straks hopelijk weer vol goede moed en zin terug kan komen. We zullen hem zeker gaan missen met de kermis, maar we vinden het een stoere stap van hem en steunen hem dan ook van harte!” René: “Het zal extra druk zijn voor ons, maar we hebben gelukkig een goed team om ons heen. Die extra drukte is sowieso ondergeschikt. Het is veel belangrijker dat Nico deze stap wil zetten en aan zichzelf wil werken. Daar nemen we ons petje voor af en juichen we alleen maar toe.”

Heus festival
De voorbereidingen voor de kermis zijn in volle gang. “Het wordt nog even bikkelen, maar we liggen lekker op schema,” aldus René. Dit jaar zullen de festiviteiten óók weer rondom Café de Paus plaatsvinden en dat maakt het eigenlijk een soort festival. “Dat is even wat extra werk, maar het maakt de kermis wel nóg specialer.”
Bij Café de Paus zijn inmiddels alle ingrediënten voor een FEEST met hoofdletters aanwezig. We zijn aan het aftellen en hebben er zin in. Via deze weg wensen we iedereen alvast heel veel plezier!
Een gezellige groet en graag tot ziens tijdens de kermis,
Nico, John en René en het team van Café de Paus