Feest aan de P.J. Jongstraat 70 in Lutjebroek

Bij een jubileum of ander feestje kun je niet zonder bloemen en gebak. Kiki en Juul proeven alvast van het lekkers bij Wilma en Cees in de winkel. Tekst en foto: OdB/Streker

Volop bloemen en heerlijk gebak, het lijkt elke dag wel feest bij bloemisterij de Hortensia en ’t Bakkershuys. Maar deze dagen is het ook echt feest! Cees viert niet alleen zijn eigen verjaardag, maar samen met zijn vrouw Wilma Veenbrink vieren zij ook het 5 jarig bestaan van ‘t Bakkerhuys en het 12,5 jarige jubileum van de Hortensia.

Reden voor een leuke verrassing voor alle klanten. Op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 juni zijn er diverse leuke aanbiedingen op zowel het gebied van planten als heerlijkheden. Ook aan de kinderen is gedacht. Weet jij hoeveel snoepjes er in de pot zitten? Kom maar raden!

Brood, koek en gebak
Als je over de stoep loopt richting het pand komen de geuren van vers gebakken heerlijkheden je al tegemoet. “Dagelijks hebben wij vers brood, bolletjes en koek in vele soorten. Ook voor gebakjes of hele taarten ben je hier aan het juiste adres. Elke dag is wel een reden voor een feestje te bedenken. Met Vaderdag zet je misschien wel aardbeienrondo’s op tafel? Of zoek je een mooie taart voor iemand die geslaagd is? Wie weet hebben jullie ook wel een jarige die een feestelijke lekkernij verdiend? Keuze genoeg bij ’t Bakkershuys. Je grijpt nooit mis als je –zeker bij grote hoeveelheden of iets bijzonders- uw bestelling vooraf doorgeeft.”

Bloemen fleuren je dag op
Een bos bloemen is altijd welkom. “Zeker nu we geen handen mogen schudden of een knuffel mogen geven, voelt het wellicht een beetje kaal en leeg als je bij iemand langs gaat. Een mooie bos bloemen fleurt een dag helemaal op en brengt minimaal een week plezier.” Cees: “Nog langer genieten van de bloemenpracht? Neem een hortensia op pot, die brengt de hele zomer lang geur en kleur op balkon of in de tuin, of zelfs binnen (als u zorgt dat hij voldoende water krijgt).”

Oude prijzen
Om iedereen mee te laten genieten van de feestelijkheden zijn er deze week diverse aanbiedingen voor ouderwetse prijzen. “Aardbeienrondo’s hebben we al vanaf de eerste dag in het assortiment en werden destijds verkocht voor 1 euro per stuk. Die oude prijs hanteren we 18-19-20 juni 2020 weer. Ook de hortensia’s worden verkocht voor de prijzen van weleer.” Verder wordt er de hele dag door verse speculaas gebakken om te proeven en uiteraard een zakje mee te nemen naar huis. Reden genoeg om even aan te waaien, in kleine groepen en op gepaste afstand!

Feest bij opa en oma
De kleinkinderen van Cees en Wilma weten wel hoe je een feestje viert. Midden tussen de bloemenpracht snoepen Juul (net 2 jaar) en Kiki (al 4 jaar) alvast een aardbeienrondo mee. “Feest vieren doe je samen, met een bloemetje en een taartje. Als iedereen zich aan de regels houdt kan dat hopelijk binnenkort ook weer zoals vanouds. Maar ook in een kleiner gezelschap smaakt zo’n traktatie prima. En juist nu brengen bloemen een beetje extra plezier!”

Felicitaties
Hortensia Bloemist en ‘t Bakkershuys in Lutjebroek, Cees en Wilma Veenbrink. Adres: P.J. Jongstraat 70, 1614 LG Lutjebroek. Telefoon: 0228 520 217/ 06-2346 6124