Expositie over historie van Streekhof

V.l..r. Rien Broersen , Klaas Neuvel en Garm Besseling. Foto: Hoekstra Grootebroek.

Op vrijdag 19 maart 2021 bestaat winkelcentrum Streekhof vijfendertig jaar. Vanaf die datum wordt drie dagen lang een expositie gehouden. Voor de organisatie daarvan heeft Garm Besseling, centrummanager van het winkelcentrum, de medewerking van Stichting Oud Stede Broec gevraagd, omdat die jarenlange ervaring heeft in de organisatie van zo’n activiteit.

Rien Broersen en Klaas Neuvel, van Oud Stede Broec, zijn bekend met de organisatie van verschillende exposities en zijn bereid zich hiervoor in te zetten. De vereniging is al in het bezit van een aantal foto’s van de woningen aan de Hoofdstraat, die voor de bouw van het winkelcentrum zijn gesloopt.

Op zoek naar
Er wordt gezocht naar foto’s van de sloop van woningen, de start en de bouw van het winkelcentrum, de officiële opening, de verbouw, de uitbreiding, de eerste bedrijven, de lange ontbijttafel in 2014 bij 650 jaar Stede Broec. Kortom alle foto’s, die met de historie van w.c. Streekhof te maken hebben zijn welkom.

Andere exposities
Oud Stede Broec heeft jarenlang, tijdens de Pinkstermarkt, exposities georganiseerd in het gemeentehuis van Stede Broec. Door het succes en de drukte werd naar andere tijdstippen en locaties gezocht. In het winkelcentrum Streekhof zijn al eerder exposities met foto’s van winkeltjes en grote gezinnen gehouden. Terwijl in het postkantoor de foto’s van schoolklassen en foto’s van Sijvert Laan, voor grote bezoekersaantallen hebben gezorgd.

Uiterlijk half februari
Indien u in het bezit bent van foto’s over de historie van winkelcentrum Streekhof kunt u terecht bij Klaas Neuvel via tel. 513556 of Rien Broersen (tel. 563329). De materialen willen wij uiterlijk half februari ontvangen. Met uw medewerking kan de expositie in winkelcentrum Streekhof weer succesvol worden.

Piet Reus