Eva Buurman mist winst Ronde van de Bakkerstraat met banddikte

Foto: WEEFF

BRON:WEEFF

Bovenkarspel – De 62e Ronde van de Bakkerstraat kende dit jaar geen koers voor elite en belofte renners bij de mannen. Wel een groot peloton aan vrouwen aan de start. Maar liefst toch nog zo’n 40 dames. Met de favorieten Tessa Neefjes en Eva Buurman beiden uit Wervershoof.

In de derde ronde was het gelijk raak. Eva Buurman, Femke Markus en Nicole Steigenga gingen er van tussen. Annet Pit en ook nog anderen probeerden mee te komen, maar de samenwerking was uistekend van de drie koplopers. Tessa Neefjes miste de slag en was na afloop erg teleurgesteld. Gezien de sprint capaciteiten van de Wervershoofse was ze zeker niet kansloos.

Zij liepen uit van 30 naar 40 seconden en met nog 20 ronden te gaan was het peloton gedubbeld. Eva Buurman schreeuwde nog naar de Jury bus; “Kan het peloton eruit?”. Doelend op de ploeggenoten van Femke Markus… Zij kreeg de jury niet mee en de gebruikelijke 5 ronden voor het einden kreeg zij haar zin. Toen de motoren de hoek omkwamen had Femke Markus gelijk al zin in een feestje en op de finish verpestte zij het feestje voor de vele supporters van Eva Buurman. Nicole Steigenga moest genoegen nemen met de 3e stek.

De dames hebben er een aantrekkelijke koers van gemaakt, maar eigenlijk al in het begin al beslist. Wie de winnaar zou zijn was alleen nog maar de vraag.