Enthousiaste Jaap van der Thiel geeft intensief training

Jaap, die van jongs af aan tot in de A-junioren bij de Zouaven heeft gevoetbald, is als 18-jarige met de vier jarige MBO-opleiding Sport& Bewegen in Alkmaar begonnen. Hij heeft dat inmiddels succesvol afgerond.

Acht jaar geleden is hij onder de naam Van der Thiel trainingen met zijn uitgebreide en gevarieerde training begonnen.

Op bezoek

Met de fotograaf brengen wij op woensdagavond even een bezoek aan het gymnastieklokaal in de Horn, waar Jaap op dat moment aan een tiental ‘senioren’ een ontspannen training geeft. Verdeeld over de zaal waren een tiental enthousiastelingen intensief bezig, waarbij Jaap uitleg gaf over squats, een fitnesoefening. Opvallend was met hoeveel plezier het stukje sport werd beleefd. Die avond heeft hij altijd drie groepen, waaronder voor de fanatiekelingen ook altijd een krachtprogramma, maar het einde blijft toch altijd ook een kwartier met een spelletje. Eén van deelnemers is Fer Lakenman. Hij herinnert zich zijn jeugdjaren in hetzelfde gymnastieklokaal. “Het spelletje trefbal met onderwijzer Nick Huisman vond ik altijd heel leuk.”

Begin van de week

De maandag is Jaap bij Sporting Andijk van 18.00 tot 20.30 uur bezig, daarnaast ook op de donderdag. Hij is dan specifiek met handbal bezig voor zowel de senioren als de jeugd. Dinsdag- en donderdagochtend van 8.30 tot 11.00 uur is hij bij de fysio-praktijk Wervershoof, bezig ter ondersteuning van mensen die terugkeren na blessures of terugkomen na long covid, om met hen o.a. op balans te trainen. Woensdagochtend is hij bij Palet met speciaal onderwijs, buitensportles een half uur en namens Sportservice de hele schooldag, kort gymlesje, SAV-balsport en vijf minuten tikkertje.

Wandel bootcamp

Vanaf de Woid op vrijdagochtend van 8.30 tot 9.30 uur doet hij een rondje Lutjebroek, met een 8-tal personen, in de leeftijd tussen 40 en 60 jaar. Met daarbij van bank, stoeprand, gewicht, springtouw enzovoorts, eigenlijk van alles wat. En altijd met veel plezier. Jaap heeft door de week genomen, altijd een opvallend intensief en gevarieerd programma. Met waardering voor de manier waarop hij altijd weer met zijn kenmerkende blijheid invulling aan het diverse programma weet te geven voor een verscheidenheid in leeftijd. Juist die afwisseling blijft voor hem ook een uitdaging. En als hij toch een aantal uren over heeft, is hij toch weer in de weer bij vader Pe, om de noord, in de bloemkool bezig.