Eindelijk weer sporten!

Waarom zijn mensen lid van een sportclub of vereniging? Omdat ze willen sporten! De afgelopen maanden was er weinig op het gebied van bewegen mogelijk. Maar stilzitten deden ze bij volleybalvereniging Simokos uit Bovenkarspel allerminst.

Santhosh Mantel vertelt namens de vereniging waar ze zoal druk mee zijn geweest de afgelopen periode. “We volgden het nieuws op de voet en troffen voorbereidingen. Zodra er nieuws zou zijn dat we weer iets zouden mogen, wilden we er ook meteen klaar voor zijn. Zo zijn er nieuwe netten en ballen besteld om meer volleybalmomenten te creëren voor onze leden.”

Contact houden

Elk team hield op zijn eigen manier contact de afgelopen periode. Rosan en Santhosh, trainers van team MA1, organiseerden een avondje ‘Cluedo’ voor het team. Uiteraard digitaal! “Lid zijn van een vereniging, lid zijn van een team, dat betekent ook in slechtere tijden elkaar aanmoedigen, oppeppen en moed inspreken. Want na regen komt altijd zonneschijn!” Ook bij Dames 5 werd er online een activiteit georganiseerd. De speelsters moesten een uitgebreid vragenformulier invullen en daar werd een kennisquiz van gemaakt. “Zo leerden de teamgenoten elkaar beter kennen. Het was ook echt een super geslaagde avond”
Jongste jeugd

Voor de allerkleinsten werden er aan huis pakketten uitgedeeld. Bestaande uit een ouderwetse volleybal, een ballon en een shirtje. De jongens en meisjes moesten opdrachten doen met de ballon en natuurlijk de bal ‘pimpen’. De jongste groepen mochten nog enige tijd binnen trainen, indien er maar afstand gehouden werd van de trainers. Lastig, maar gelukkig nog iets dat mocht. Helaas was er geen gelegenheid tot omkleden of om te douchen. De sportaccommodatie diende de kleedkamers gesloten te houden. Wachten tot je kind klaar is met trainen moest buiten gebeuren. Ouders waren ‘niet welkom’ om de kans op besmetting te verkleinen.

Zonder koffie

Sportcafé De Flint zorgt altijd goed voor de spelers, supporters en tegenstanders van Simokos. Verse koffie, knapperige tosti of een biertje om de overwinning te vieren? Fred en Annette kunnen letterlijk niet wachten tot ze de in oranje geklede, zweterige volleyballers weer mogen begroeten. “Het is stil, veel te stil. We hopen dat het gemopper over partijdige scheidsrechters en verkeerde wissels samen met het gezellige gekeuvel over superaanvallen en killblocks de ruimte snel weer mogen vullen. We missen de gezellige avonden, de mooiste verhalen en de korte nachten, ” aldus de eigenaren van het sportcafé.

Samenwerken

Sinds 8 maart is de samenwerking met voetbalvereniging De Zouaven weer opgepakt en trainen diverse volleybal jeugdteams op de velden van de voetbalclub. “Elkaar weer zien is belangrijk voor het teamgevoel. De bal rondspelen voor het balgevoel. Bewegen is gezond voor lichaam en geest. Na al dat bankhangen is er nu weer de mogelijkheid om te werken aan conditie en kracht! Door het nu nog beperkte daglicht kunnen we nog niet iedereen laten trainen, maar als de zomertijd ingaat biedt dat weer meer kansen voor ons.”

Geen wedstrijden

Voorlopig zijn er geen wedstrijden mogelijk, trainen wordt rustig weer opgepakt. “Een binnensport die we buiten doen blijft een beetje gek. We zijn nu ineens afhankelijk van het weer en het zonlicht. Maar we klagen niet en kijken uit naar de volgende versoepelingen. Zodra de nieuwe competitie wél van start mag, zijn wij er als teams en als vereniging klaar voor.”