Eindelijk weer een ouderwets heerlijk feest!

Natuurlijk, het was anders dan anders dit jaar. Lang waren er twijfels of we überhaupt wel kermis mochten vieren en zo ja, hoe dan? Maar zelfs toen we te horen kregen dat het zou mogen, maar dan “buiten” en met maximaal 750 bezoekers, waren er twijfels. Moeten we dan niet teveel mensen teleurstellen? Of juist: hebben de mensen er op deze manier wel zin in? Uiteindelijk hebben we besloten het toch te doen en daar zijn we heel erg blij mee!
We moesten door de beperkte tijd snel schakelen, maar vanaf het moment van kaartverkoop, wisten we zeker dat het goed zou komen en iedereen weer zin had in een goed feest. Overweldigd en gevleid door het feit dat de kaartjes zo snel de (digitale) tent uitvlogen, deed het onze horecaharten ook pijn dat we helaas ook veel “nee” moesten verkopen.
Maar goed, kijken wie we nog konden helpen en snel door met de voorbereidingen. En toen was hij daar, vrijdagavond 27 augustus, de kermis kick-off. Natuurlijk waren we gespannen om hoe het allemaal zou lopen met deze voor ons vreemde opzet, maar die nervositeit maakte al snel plaats voor een gevoel van “ja, dit gaat eindelijk weer écht heel leuk worden!”

Gek gevoel
Werkelijk iedere gast die zich bij de entree meldde, was daar met maar één reden: een feestje bouwen! En dat werd het dan ook, vijf dagen lang. Anders dan anders, maar zooo gezellig! Vijf dagen lang gingen de voetjes van de vloer, zag je mensen lachen en werd er uitvoerig bijgekletst met die vriend of vriendin die al veel te lang niet meer gesproken was.
Natuurlijk voelde het gek dat er in de zalen geen mensen waren, maar dat beeld werd snel verdrongen bij de aanblik van de gezelligheid op het “festivalterrein.”

Maandag een waar festival
Viel het weer op zaterdag en zondag niet altijd mee, moeder Natuur deed voor de maandag zeker een duit in het zakje van de feestvreugde. Met het heerlijke zonnetje erbij, waanden we ons achter Café de Paus op een waar festival. Van heerlijk loungen voor de Platenbus van het Kermiscomité, tot mooi hangen op zelf meegebrachte klapstoeltjes in het zand. En van de polonaise lopen voor het podium, tot een ondergrondje leggen in de eethoek. Het voelde goed. Eindelijk werd er weer ongeremd gefeest en genoten. We waren eraan toe met z’n allen!
Naast alle blije gasten, was het ook heerlijk om de artiesten weer te zien genieten. De meeste bands die er stonden, hadden naar eigen zeggen de afgelopen 1,5 jaar alleen op één of twee privéfeestjes gespeeld. Ook zij leken wel de spreekwoordelijke koeien die in het voorjaar eindelijk de wei weer in mochten.

Vol vertrouwen en zin
De kermis heeft ons ook weer veel vertrouwen en zin gegeven. Vertrouwen in de toekomst, vertrouwen in dat we het samen vieren van een mooi feest echt niet zijn verleerd. Na het gemis van vorig jaar en na de veel te lange niet leuke periode, hadden we dit allemaal weer even nodig. De steigers om de nieuwbouw zijn inmiddels afgebroken en we gaan weer vol goede moed verder.
We willen iedereen, van de gasten tot het personeel en van het kermiscomité tot de artiesten, heel hartelijk danken voor deze heerlijke opsteker! We kijken nu alweer uit naar volgend jaar, dan wordt het ongetwijfeld écht weer ouderwets