Eindelijk: Vondel mag weer op de planken!

Het is straks bij de uitvoering -bijna op de dag af- vier jaar geleden dat Toneelgroep Vondel Lutjebroek haar laatste uitvoering gaf in Café De Paus: de beste plek die een toneelgroep zich kan wensen.

Het jaar daarop was er tegenslag tijdens de repetities, waardoor de uitvoering niet kon doorgaan en de jaren erna gooide de coronapandemie roet in het eten. In die coronajaren werd soms wel gestart met repeteren, maar moesten de repetities vanwege de maatregelen worden afgebroken. Doordat sommige spelers het jaar daarop niet beschikbaar waren kon het eerder opgestarte stuk het jaar erna alsnog niet gespeeld worden.

We mogen weer
Gelukkig heeft het er alle schijn van dat het dit jaar wel gaat lukken. Toneelgroep Vondel Lutjebroek speelt op vrijdag 3 en vrijdag 10 februari 2023 om 20.00 uur in café ‘De Paus’
een blijspel in drie bedrijven van Emile Lotz: ‘Contact’. De Toneelgroep heeft een nieuwe regisseur gestrikt voor de regie: Karianne Regter. Zij is beroepsmatig actief met toneel. Ze is jong en energiek en brengt nieuwe inzichten en ideeën mee die zich naar ‘de Vondelaars’ hopen op een mooie manier gaan vertalen in het spel.

Op de planken terug
De Toneelgroep is heel blij dat er weer eens gespeeld kan worden. “Als je zo lang niet speelt en ook nauwelijks hebt kunnen repeteren, is het moeilijk om het gevoel van verbinding met elkaar te bewaren. Sommige spelers hebben ook voor de ‘toneelloze jaren’ al een paar jaar geen rol gehad en dan wordt het wel wat zuinigjes allemaal. Vooral omdat het de afgelopen jaren ook vaak niet mogelijk was om anderszins als groep bij elkaar te komen.”

Plezier spat er vanaf
“Toneelspelen is een activiteit waarin je afhankelijk bent van elkaar en waarin je je moet durven en kunnen ‘geven’. Daarmee is dat goede onderlinge gevoel een belangrijke factor binnen de club. Tijdens de repetities is het best wel eens spannend naar de uitvoeringen toe, maar we hebben vooral veel plezier onderling en lachen wat af. We hopen dat die goede sfeer er bij de uitvoeringen vanaf spat!”

Blijspel
“Om het meteen gezellig te maken is dit jaar gekozen voor een lekkere komedie. In ‘Contact’ wordt vrijgezel Paul door moeder en kennissen onder druk gezet om een vriendin te vinden. Paul ziet dat allemaal niet zo zitten. Misschien kan de aanloop bij populaire buurman Lex hem van gedachten doen veranderen. ‘Contact’ is een vrolijk stuk met typetjes en enigszins aangezette personages die op het toneel een bont contrast vormen. Alles bij elkaar moet dit leiden tot een levendig stuk en we hopen dat het publiek zich kostelijk zal vermaken!”

Kaarten
Voorstellingen op vrijdag 3 en vrijdag 10 februari om 20.00 uur in Café De Paus. Kaarten: voorverkoop € 9,= (Hortensia/Bakkershuys of café De Paus) en aan de zaal € 10,=