Eindelijk kunnen we weer samen sporten!

International Gijs Jorna en zijn vriendin kwamen een clinic verzorgen voor de volleyballende jeugd van v.v. Madjoe.Tekst en foto’s OdB/Streker

Menig handbal, voetbal en volleybalclub haalt weer opgelucht adem nu samen sporten voorzichtig weer mag. Veel binnen sporten worden nu (tijdelijk) naar buiten gehaald om het veilig te houden. Samenwerkingen tussen clubs maken het voor vele sporters mogelijk weer iets te gaan doen. “Daar zijn we reuze blij mee en we proberen er ook wel iets speciaals van te maken!”

Het coronavirus zet alles even op zijn kop, maar de meeste verenigingen vinden er wel iets op!

Beachvolleybal bij v.v. Madjoe
De volleybalcompetitie voor de binnensport volleybal is helemaal stil komen te liggen en voor de fanatieke sporters was dit flink balen. Gelukkig werden de regels na enige tijd versoepelt en was buiten sporten in kleine groepen met gepaste afstand weer toegestaan. Madjoe heeft het beachvolleyballen toen snel opgepakt voor de CMV en ABC-jeugd. “Dit beachen doen we vaker ’s zomers, maar nu is het de enige manier die is toegestaan. We proberen het een bijzonder leuke ervaring te maken. Binnenvolleyballers ontdekken zo ook het buitenvolleybal en dat opent weer deuren voor de toekomst!”

International geeft clinic
Gijs Jorna is Oranje International. Hij en zijn Amerikaanse vriendin Janisa Johnson waren afgelopen week even terug op ‘het oude nest’ van Jorna. Gijs Jorna begon zijn volleybalcarrière ooit bij volleybalclub Madjoe. Daar hebben hij en zijn eveneens internationaal volleyballende partner gezamenlijk aan zowel de CMV jeugd als de ABC diverse clinics gegeven. “Het is leuk om met enthousiaste nieuwe generaties een balletje te slaan,” aldus Jorna. “Daarbij komen we zo zelf ook weer even aan de bal! Niks leuker dan een stukje sportieve strijd en even gezellig ballen met elkaar.”

Het hele artikel lezen? Www.streker.nl en klik op issuu.
Volgt u ons al op FB en insta voor de laatste nieuwtjes?