Eindelijk een ouderwetse kermis, maar toch net even anders

Deze gekozen mini festival setting voegt iets toe aan de kermis. V.l.n.r. John, Rene en Nico Foto: Hoekstra Grootebroek.

De kermis van Lutjebroek staat voor de deur. Dit jaar wordt daar nóg meer naar uitgekeken dan anders. Je proeft maximaal enthousiasme onder de mensen, ze hebben er zin in.

Zin in eindelijk weer ouderwets 4 dagen lekker feesten, meezingen, gekkigheid, dansen en natuurlijk bijkletsen met die vriend of vriendin die je al veel te lang niet hebt gesproken. Want ook dát is de kermis van Lutjebroek: een reünie voor jong en oud.

Unieke kans: festivalterrein
Ze hebben de afgelopen jaren niet stilgezeten bij Café de Paus. Nadat 2 jaar geleden het terrein werd vergroot, kon er gestart worden met de uitbreiding van het pand. “Met bijvoorbeeld de nieuwe hoofdentree op het parkeerterrein, en een extra keuken aan de achterkant, hebben we alles veel logischer in kunnen delen,” zegt John. Maar zeker ook de uitbreiding van het terrein is een aanwinst. “Vorig jaar mocht kermis alleen in een tent worden gevierd en dat kon nu mooi op ons terrein. Maar ook PausPop Festival was onwijs geslaagd. Hoe mooi was dat? Voetjes in het zand, bootjes die voorbij kwamen, zonnetje op je gezicht.”

Natuurlijk ook gezelligheid op straat
Die sfeer willen de broers ook deze kermis weer neer proberen te zetten: lekker in het zonnetje met een drankje in de hand genieten van een leuk stukje muziek, gezelligheid en een hapje eten op het foodplein. “Maar ook als Moeder Natuur wat minder meewerkt, hebben we zo voor iedereen veel meer mogelijkheden. Want op het terrein kunnen we in tegenstelling tot de straat, een groot deel overdekken.” De broers verwachten evengoed ook genoeg gezelligheid op straat. “Volk op straat hoort ook gewoon bij de kermis. Dat we ervoor hebben gekozen om de buitenbandjes op het terrein te zetten, komt naast de praktische voordelen, ook door overleg met de omgeving en de betrokken instanties. Wij denken dat we met deze mini festival setting juist wat toe te voegen aan de kermis en we hopen dat iedereen het na deze kermis met ons eens is.”

Gevarieerd programma
In en rondom Café de Paus zal er weer veel gezelligheid van diverse artiesten zijn. Rock en Roll bandjes buiten op zaterdag, zondag en maandag en flink gas erop met vele spektakelbands, DJ’s en leuke acts binnen. “Zo proberen we weer voor ieder wat wils neer te zetten.”

Erwin Nyhoff – dit keer speciaal met band
We kennen allemaal de kippenvelklanken van Erwin Nyhoff. Speciaal voor Lutjebroek treedt hij dinsdag op mét band. Tijdens 2 sets van een uur, zullen de beste Rock (and Roll) classics de revue passeren. Als dat geen swingen wordt… Op dinsdagavond staat de spektakelband Millstreet op het programma. “Vorig jaar sloten zij ook de kermis af en werkelijk niemand kon stil blijven staan. Even lekker die laatste energie eruit om vervolgens met een lach op je gezicht, tevreden terugkijkend op weer een topkermis, naar huis te gaan.”