Een spannende dag bij zeilvereniging Broekerhaven

Zondag 6 september jongstleden was een heel spannende dag voor de jeugdzeilers van WSV Broekerhaven. Emiel Buis: “Het was zoals wij dat noemen de afzeildag. Op deze mooie dag welke begon met weinig wind, gingen de kinderen onder toezicht van vele ouders en andere belangstellenden het water op om hun kunnen te tonen.”
De kinderen bij het boothuis ontvingen de opdrachten. Belangstellenden -aan de overkant op de pier- genoten ervan onder het genot van koffie, thee en koek. Alles op gepaste afstand.
Afzeilen bij Broekerhaven
Voor de 1e jaars was het deze afzeildag het moeilijkst. Dit was vanwege de zeer matige wind, maar toch kregen ze het voor elkaar om het te nemen traject af te leggen. Later stak de wind wat op en dat maakte het voor de volgende groepen een makkelijker en vooral leuker.
De theorie
Natuurlijk moest er ook een theoretische test afgelegd worden. Dat gebeurde in het clubhuis aan een tafeltje ruim bij de ander vandaan. “Want afkijken dat doen we natuurlijk niet,” vertelt Emiel. “Nadat de boten en alle andere attributen waren opgeruimd, was het tijd voor ontspanning. We gingen over op het inmiddels ritueel van pannenkoeken en poffertjes eten, altijd weer een drukte van belang maar wél leuk (en lekker!).”
Top resultaten
Ondertussen werden de theorie antwoorden gecontroleerd, en wachtte de belangstellenden buiten rustig af. Want ja uiteindelijk gaat het toch om het behaalde resultaat. En dat was er, een goed resultaat want alle kinderen waren geslaagd. Moe, maar tevreden trok iedereen huiswaarts en konden we terug kijken op een mooi verlopen seizoen.
Zeil je mee?
De vrijheid van met een bootje het water op kunnen gaan is voor velen een droom. Dat hoeft het niet te blijven. Wil je ook op zeilles, geef je dan op voor het komende seizoen via onze site www.wsvdebroekerhaven.nl. Of kom eerst eens kijken en kennismaken. We vertellen je er graag alles over.