Eén miljoen van de Staatsloterij in de Streek gevallen.

Bij de trekking van de Staatsloterij op 10 mei 2019 is bekend geworden, dat het winnend lot van 1 miljoen euro is verkocht door Primera aan de Stationslaan 49 in Bovenkarspel.

Enkele dagen na deze trekking, werd deze heuglijke mededeling aan Jack Glas, de eigenaar van de vestiging bekend gemaakt.

Op donderdag 6 juni kwam Dominique, de rayonmanager van de Staatsloterij langs om deze gebeurtenis in de zaak aan de Stationslaan even te vieren. Die dag werd voor een tweetal uren een koffiebar geïnstalleerd. Klanten werden verrast met koffie/thee en gebak. Jack Glas vertelt: “Je bent zelf ook verrast, als er wordt verteld dat bij jou de hoofdprijs is gevallen.”

Leuke locatie

Vanaf 2010 is in het voormalige stationsgebouw Primera gevestigd. Jack, die een aantal jaren in zakenreizen heeft gezeten, zag dat deze winkel te koop stond. Daarin had hij direct belangstelling. “Een leuke locatie bij het station en bij winkelcentrum ‘Streekhof. Hij zit er nu bijna vier jaar. “En nog steeds met veel plezier. De vele contacten en de verscheidenheid aan mensen die je ontmoet,  dat blijft aantrekkelijk werken.”

Je vindt het bij Primera

Volgens Jack zijn er in Nederland zo’n vijfhonderd vestigingen van Primera, allemaal doen zij aan verkoop van kansspelen, wenskaarten, tijdschriften en  tabak. Verder maken ze pasfoto’s, hebben ze sleutelservice, stomerij, ING en post.nl De openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 7.00 uur tot 18.00 uur. Met veel plezier kijkt hij terug naar het bezoek van de delegatie van de Staatsloterij na het verkopen van een winnend lot. “Daarnaast is het ook gratis reclame voor de vestiging van Primera in Bovenkarspel.

Piet Reus