Een kans uit duizenden

Lutjebroek biedt 9 duurzame levensloopbestendige nieuw gebouwde woningen met eigen parkeerplaats aan, op de plek waar thans Sportschool Ernst van der Zee is gevestigd aan de 1e Rozenstraat 2.

Er is een dramatisch tekort aan betaalbare levensloopbestendige woonruimte. Huisvesting is een schaars goed geworden. Mensen die thans een groot woonhuis met grote tuin in eigendom hebben, willen wel verhuizen, maar er is niets te koop. Voor veel mensen is een appartement “een brug óf stad te ver”, maar willen wel graag verhuizen naar een nieuwe woning waarbij de gehele woonopgave op de begane grond is gecreëerd. Dus wonen – slapen – badderen en kokkerellen. En door deze stagnatie, komt ook de doorstroming niet op gang. “De Markt zit op slot”.

De Fabriek
Daar wilden initiatiefnemers Adri Hillegers en Marco Nooder graag iets aan doen en ze besloten de handen ineen te slaan. Dat zij deze intentie tot een goed einde kunnen volbrengen hebben zij al bewezen bij het alom geprezen betaalbare huisvestingsproject “De Fabriek” in Enkhuizen. Die was geënt op de jonge starters die deze uiteindelijk ook hebben gekocht.

Het Odulphushof
Een kans uit duizenden ontstond toen Ernst van der Zee bij makelaar Mariska Appelman van De Stijl Makelaardij aangaf om zijn sportschool te willen verkopen. Ernst wil in afgeslankte vorm met zijn karateschool op een nader door hem te bekendmaken sportfaciliteit binnen de gemeente SED verder. Er werd een bouwteam gevormd en al snel waren zij eruit: “Het Odulphushof” werd geboren. Met een knipoog naar het verleden zal op dit schiereilandje waar destijds De Odulphus Mavo stond, begin 2021 gestart gaan worden met de bouw van een 9 tal levensloop bestendige 55+ woningen. Een super locatie! Een rustig, veilig hofje met een eigen parkeerplaats bij iedere woning en rondom doorvaarbaar water. Middenin het dorp, op loopafstand van de supermarkt, het dorpshuis, café de Paus en bij de beide buurgemeenten winkelcentra en NS station.

Prettig wonen
Het gehele woningprogramma zal op de begane grond aanwezig zijn. Op de verdieping is een hobbykamer met toegang tot een het dakterras welke intern gericht is. Zo heeft elke bewoner de kwaliteit van de ochtend- en avondzon. Er is een extra slaap-/werk-/hobbykamer aanwezig zodat de woning ook “breed” bruikbaar is. Alle woningen worden voorzien van een inpandige berging, ontsloten via het centrale afsluitbare hofje. Dat voelt als veilig. De ambitie is hoog: gasloze A++ woningen. En dat is gelukt! Iedere woning krijgt zoveel zonnepanelen dat er bijna geen “gewone” elektra meer nodig is. Dat is ZEN voor de maandelijkse energierekening. De badkamer is een plaatje met luxe sanitair. Overal wordt vloerverwarming toegepast.

Informatie en inschrijving
Om in corona tijd de logistieke verkoop goed te coördineren is gekozen om zoveel mogelijk digitaal de informatie te verstrekken. Meer informatie over de inschrijfprocedure, plattegronden, omschrijvingen, impressies, kunt u vinden op www.destijl.nl.

Koopsommen vanaf € 277.500,00 vrij op naam.
De Stijl Makelaardij “Betrokkenheid als Leidraad”