Een bijzonder muzikaal spektakel op 29 februari in ‘de Paus’

Weer een grandioze ontmoeting met de Volendamse band Time Traveling with the Rolling Stones in de grote zaal van café ‘de Paus’. Een volle zaal, met ruim zevenhonderd bezoekers, allemaal Stones liefhebbers beleefden daar een waar muzikaal feest.

Een dergelijke avond, die echt alleen in Lutjebroek kan plaatsvinden. Een dag later op het “leugendoikie” bij de Zouaven: “Het leek wel Lutjebroeker kermis, zo gezellig.”

Vooraf aan dit feest
Deze voorbereiding voor deze avond begon al een jaar terug met Garm Kok, Theo Reus en John Steenbrink met gesprekken met de band en het overleg met de gebroeders Kok van ‘de Paus’. Daarna werd gestart van de publiciteit, een interview met ‘Love‘ radio in Volendam, de raambiljetten plakken en nog meer.

Zaterdag 29 februari
In de morgen even contact met John Kok, omdat de band een catwalk wilde voor meer contact met het publiek. Rond 17.00 uur kwam de 14-koppige band, omdat er een soundcheck moest plaatsvinden. Rond 19.00 uur tijd voor een hapje eten met de band en de organisatie. “Uiteraard gezellig om even met elkaar bij te praten.” Om 20.00 uur ging de zaal open, terwijl een kwartier daarvoor de eerste bezoekers al stonden te wachten.

Terugkeer gegarandeerd
De band begon met het openingsnummer ‘Every body needs somebody/Pain in my heart’. De sfeer zat er direct goed in. Bij veel Strekers kwam het kermisgevoel naar boven. De laatste noten werden rond 02.00 uur gespeeld, met als afsluiting ‘Satisfaction’. Dit was het laatste nummer van een lange en mooie avond. Nu al is het zeker, dat de Volendammer band zeker nog een keer zal terugkeren in Lutjebroek. De vele bezoekers vanuit heel het land zijn ook dan weer van harte welkom.

Tekst:Piet Reus